Грандиозна версия на картината Девойка със слънчогледи“ на Владимир Димитров-Майстора

...
Грандиозна версия на картината Девойка със слънчогледи“ на Владимир Димитров-Майстора
Коментари Харесай

5 дка картина на Майстора ще плава на Гребната

Грандиозна версия на картината „ Девойка със слънчогледи “ на Владимир Димитров-Майстора ще плава тази събота, 15 юни, на Гребната база. Платното ще бъде с размер от 5 дка, заяви създателят на плана Евгени Серафимов. Арт-инсталацията е метод за гениалния космос на Майстора да се отвори прозорец към Европа и света, сподели учителят по изобразяване от Кюстендил Евгени Серафимов.

Девойкатта ще бъде обградена от 24 слънчогледи. Картината ще бъде подготвена към 11,30 часа сутринта и ще стои до другата заран против формалните трибуните. В 21,30 пък ще стартира бласкаво светлинно-танцово шоу. Портрети на именития художник ще бъдат прожектирани върху водни стени посредством 3D мапинг, балетен театър също ще изобра платна на Майстора. Екипът ни наброява 60 индивида, които са въодушевени да създадат нещо невиждано до момента, акцентира Серафимов.

За да съединят обособените платна върху водата и да ги привържат към шамандурите те са употребявали 4,5 км свързваща лента. „ Девойка със слънчогледи “ е нарисувана със 120 литра багра. Цялата апаратура е сътворена в Кюстендил и е докарана до Пловдив с голям камион. „ Гребната база е единственото място у нас, на което можеше да разположим водната картина. Въпреки че около последните наводнения в Пловдив си помислихме дали да не я създадем в центъра на града “, пошегува се Евгени Серафимов.

Той управлява школата по изобразяване „ Новите майстори “, с които са правили други щури планове през годините – рисували са голям портрет на майстори на площада в Кюстендил и 4 км гайтани по коритото на река Банщица.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР