Гран при на Сингапур бе първото истинско състезание в сезон

...
Гран при на Сингапур бе първото истинско състезание в сезон
Коментари Харесай

Гран при на Сингапур бе първото истинско състезание в Сезон 2023

Гран при на Сингапур бе първото същинско съревнование в сезон 2023 година! То се трансформира в същински трилър до последната обиколка. Това стана с помощта на ПОБЕДИТЕЛЯ с Ферари - Карлос Сайнц, втория - Ландо Норис и водачите на Мерцедес - Хамилтън и Ръсел! В картинката нямаше Ред Бул и точно заради това състезаноието бе ужасно, и до последната обиколка!

Ред Бул явно имаха проблем този уикенд. Дали с колата, или с настройките, или пък поради нещо друго... не е значимо. Важното е, че бяха тотално неконкурентни и Макс Верстапен освен, че не доминираше, а имаше единствено проблеми в Сингапур още от петък. В събота Сайнц, Ръсел и Льоклер дадоха сериозна поръчка за борба в неделния следобяд (вечер за локалните в Сингапур) и ние си я получихме!

Последните обиколки принадлежаха на Мерцедес, които рискуваха с късен стоп. Ръсел пред Хамилтън може би не беше вярната режисура зад Ландо Норис в битката за второто място, само че по този начин се получи подреждането, поради по-задната позиция на Люис. Но решаващото държание в последните обиколки не бе това на водачите на Мерцедес, а на водача Сайнц, който в моментите, в които Ландо Норис бе заплашен от изпреварване връщаше газта и даваше ДРС-предимство на противника си, който се измъкваше от натиска на Ръсел. Накрая Джордж Ръсел прегоря в борбата и се наложи да се включи и пожарната команда, с цел да угаси прегрелите спирачки след злополуката му в ПОСЛЕДНАТА ОБИКОЛКА!

И по този начин Карлос Сайнц ИЗКОВА успеха си в Гран при на Сингапур. Радбира се, овации има и за Ландо Норис, който удържа второто място, а Люис Хамилтън се качи на стълбичката след злополуката на Ръсел.

Шарл Льоклер през днешния ден бе водач №2 в скудерията. Със сигурност тактиката на която бе заложил водача и екипът му предвиждаше, в случай че Карлос се забави на старта, Шарл да употребява преимуществото на меките гуми и да натрупа преднина - в най-хубавият вид, или - Льоклер да бъде бърз на старта - да изпревари Ръсел и да пази гърба на Сайнц, което и се случи. На финала Льоклер удържа четвъртото място от напиращия Верстапен.

Така или другояче тактиката на Ферари проработи единствено за единият от водачите им. Но това си е двойна победа за тях през днешния ден - при водачите и при конструкторите!????

Все отново и Ред Бул взеха точки през днешния ден - Макс Верстапен се класира пети, а Серхио Перес - осми. Битката им не беше лесна, както на водачите с колата, която се плъзгаше неудържимо наляво и надясно, по този начин и с множеството противници на пистата, които трябваше да изпреварват на тясното трасе в Сингапур.

Пиер Гасли остана самичък в топ 10 след отпадането на съотборника му Окон, а Оскар Пиастри подслади подиума на Макларън с спомагателни точки, макар неприятната стартова позиция.

Лиъм Лоусън през днешния ден бе незабравим! Той завоюва точки във Формула 1, като заместител на Дани Рикардо и това му отваря шансове за титулярно място напълно скоро. Но да забележим!

Кевин Магнусен завоюва последната точка през днешния ден за себе си и за тима на ХААС.

Едва ли от тук до края на сезона ще следим толкоз беззащитен тима на Ред Бул, само че това през днешния ден си беше чисто съревнование на останалите в шампионата! Ние си го заслужихме! Карлос, Ландо и Люис също!

*Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР