Гран При на Саудитска Арабия демонстрира сериозното предимство на новия

...
Гран При на Саудитска Арабия демонстрира сериозното предимство на новия
Коментари Харесай

Защо Ред Бул RB19 има толкова голямо предимство

Гран При на Саудитска Арабия показва сериозното преимущество на новия Ред Бул RB19 по отношение на останалите коли в колоната - над 1 секунда на обиколка. Серхио Перес нямаше проблем да си върне водачеството, което загуби на старта, а Макс Верстапен бързо си пробиваше път напред от 15-ото място.

Сравнението на телеметричните данни на болидите на Ред Бул от предходната и тази година демонстрират нещо доста притеснително за противниците на международните първенци - новата е кола станала по-бърза в завоите, освен това във всички видове завои - от бавните до най-бързите. Сравнението е направено при придвижване в “чист въздух ” и с твърдите сликове на Пирели.

Благодарение на намаляването на тежестта на RB19, новата кола се показва много по-добре в бавните завои и също по този начин може да се балансира доста по-добре, а и не демонстрира толкоз ясна податливост към недозавиване. Това се видя ясно при превъзмогването на първия шикан на пистата - там новата кола влиза и минава с по-висока скорост през завоя, без от това да страда сцеплението.
 Перес предизвести Ред Бул за техническите проблеми Перес предизвести Ред Бул за техническите проблеми
В бързата част на първия бранш в Джеда също се видя напредъкът на Ред Бул - там предходната година Ферари имаше преимущество поради по-доброто аеродинамично прилепяне на SF-75. Сега обаче това закъснение е наваксано, а спомагателното доказателство пристигна в комплекса завои от 7 до 10, където в този момент скоростта на Ред Бул е по-висока и също по този начин, водачът има опция по -дълго време да подава газ. Абсолютно същото ще вижда и при прекосяването на бързия шикан със завои 16 и 17.
 Ферари няма да прави Б-версия на SF-23 Ферари няма да прави Б-версия на SF-23
Ейдриън Нюи и екипът му са съумели да усилят аеродинамичното прилепяне, като това се отразява добре на оперативния прозорец на гумите. В Джеда се видя, че с помощта на по-добрия баланс RB19 е бърз и постоянен в завоите, като това държание на колата се резервира и при започване на вършиме, в първите секунди на ускорението на цялостна газ.
 Едва за повторно Ред Бул печели две следващи двойни победи Едва за повторно Ред Бул печели две следващи двойни победи
В Милтън Кийнс са подобрили притискането на колата към пистата, без обаче да вършат компромис с оптималната скорост, което за момента наподобява невъзможна задача за другите тимове.
 Верстапен се оплака от Ред Бул Верстапен се оплака от Ред Бул
Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР