Гран При на Австралия ще се провежда поне до 2037,

...
Гран При на Австралия ще се провежда поне до 2037,
Коментари Харесай

Гран При на Австралия остава в календара на Ф1 до 2037

Гран При на Австралия ще се организира най-малко до 2037, откакто държавното управление на щата Виктория разгласи, че е подписал двугодишно продължение на 10-годишната договорка, парафирана по-рано през годината.

Пистата Албърт Парк в Мелбърн приема надпреварата от 1996-а насам – преди този момент събитието се осъществяване в Аделаида. След едногодишно спиране поради пандемията от ковид, надпреварата се завърна тази година и събра общо 419 000 души аудитория, което е връх за австралийски състезателен уикенд.

„ Лейбъристката партия подсигурява Мелбърн за хазаин на Гран При на Австралия от Формула 1 за още две години, като спортното събитие в автомобилните спортове ще се организира в спортната столица на страната най-рано до 2037. Удължението идва след 10-годишната договорка, която към този момент бе обезпечена от Лейбъристката партия по-рано тази година.Част от съглашението значи, че Мелбърн ще бъде хазаин на дебютния старт за сезона за най-малко четири години сред 2023 и 2037, като Саудитска Арабия ще одобри първото съревнование от акцията през 2024 от почитание към Рамадан “, се споделя в изказване на уеб страницата на премиера на Виктория Даниел Андрюс.

Бахрейн ще открие сезона през 2023. Австралия ще бъде част от календара следващата година с рекордните 23 надпревари. Той ще доближи 24 старта, в случай че Ф1 откри заместител на Гран При на Китай, което бе анулирано по-рано този месец заради Ковид-19. Евентуални разновидности са Португалия и Турция, макар че решението ще зависи от финансови фактори. Португалия семейства на Гран При в Портимао през 2020 и 2021. Истанбул Парк за последно одобри старт през предходната година. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР