Гръмна скандал, подобен на "Панама пейпърс". Този път той е

...
Гръмна скандал, подобен на "Панама пейпърс". Този път той е
Коментари Харесай

Скандални разкрития за влиятелни политици

Гръмна скандал, сходен на "Панама пейпърс ". Този път той е единен от името "Парадайз пейпърс " (Paradise papers) и още веднъж разкрива секрети към финансите на авторитетни политици.

Международният консорциум за журналистически следствия огласи повече от 13 милиона документа, свързани със 120 политици от разнообразни страни. Върху следствието са работили 380 публицисти от 67 страни, вземат участие 95 медийни сътрудници. Основно място заема "Зюддойче цайтунг ".

Документите следва да бъдат допълвани от последващи изявления. Те са контракти, писма и доста други, някои от които са от преди 50 години. Разкриват данни за офшорни сметки на известни лица от политиката. Изплуват имената на английската кралица Елизабет Втора, президентите на Съединени американски щати и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин, канадския министър председател Джъстин Трюдо и други.

Те се оказват забъркани посредством членове на администрацията им или техни родственици, които ръководят тези сметки. Компании като Apple, Nike и Uber също се оказват измежду искащите да пестят налози посредством сходни схеми, заяви News.bg.

Звезди на спорта и шоубизнеса допълват черния лист с търсещи "данъчен парадайс ". "Панама пейпърс " коства постовете на редица политици и докара до спор по отношение на малките врати в законите, даващи опция да се заобикаля заплащането на налози и методите това да се криминализира.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР