Гражданското сдружение БОЕЦ и Демократична България се разграничиха от ,

...
Гражданското сдружение БОЕЦ и Демократична България се разграничиха от ,
Коментари Харесай

БОЕЦ и ДБ се разграничиха от общата декларация на подкрепящите протеста |

Гражданското съдружие БОЕЦ и Демократична България се разграничиха от, призната през вчерашния ден от подкрепящите митинга организации. 

БОЕЦ не сме подписвали и давали единодушие нашето име да се употребява за легитимиране на позиции и заявки, като визираме направеното известие на страницата на " Триото ". Като ръководител на БОЕЦ декларирам, че не може да имаме нищо общо с част от хората, партиите и организациите, които са подписали, или най-малко е оповестено, че са подписали въпросният документ, се  споделя в текста, подписан от водача на организацията Георги Георгиев. 

По разпоредбите за образуване на позиции на Демократична България, не е предаван представител на обединяването, или на Да, България, за среща в никакъв координационен формат и не е одобрявана декларация, осведомят от Демократична България. 

В текста на БОЕЦ се споделя още: 

Въпрос на правила. За да бъде борбата ни същинска би трябвало да я опазим чиста. Никой няма право да приказва от наше име, или да употребява името ни за легитимиране на някакви послания. Най-малкото не е правилно.
Осъждаме полицейското принуждение, на което сме подложени и ние самите от седем години, само че не считаме, че с китки, речи и песни може да свалим държавното управление на мафията!  

Гражданите би трябвало да осъзнаят своята мощ, гражданското общество в България би трябвало да застане твърдо и уверено непосредствено против мафията и точно с твърди и решителни дейности да се преборим за свободата си и със злото, което е превзело страната ни. Без боязън и без взаимни отстъпки. 

Ние няма да предизвикваме принуждение, само че в случай че Борисов и мафията наредят на полицията да вдигне палките против нас, няма да отстъпим, ще защитим жителите и ще се борим за постигането на справедливите си претенции и цели. Мафията е способна даже на убийства, с цел да резервира незаконната си власт, а ние би трябвало да сме подготвени да отстояваме своите цели и полезности до край. Свободата има своята цена. Битката продължава. 
БОЕЦ не сме партия и не се борим за властта, нашата борба е да отстраним мафията от властта и това ни дава свободата да водим борбата си безкомпромисно, кардинално и поредно! А една от огромните цели пред нас е, да създадем по този начин нужното ни гражданско общество с рефлекси и подготвеност за дейности и реакция на всяка несправедливост. Тогава ще имаме същински демократична и свободна България със свободни и будни жители и институции, които чуват нашият глас.
Призоваваме всички жители и организации, които споделят тези хрумвания, дружно да се преборим и спечелим борбата против мафията! 

От Демократична България пишат:

Във връзка с голям брой запитвания, заявяваме, че по разпоредбите за образуване на позиции на Демократична България, не е предаван представител на обединяването, или на Да, България, за среща в никакъв координационен формат и не е одобрявана декларация.  

Ние поредно и твърдо се разгласяваме срещу насилието и призоваваме държавните органи да подсигуряват мирното осъществяване на митингите и да не разрешават да бъдат въвличани в провокации от страна на това обезверено ръководство, сходно на събитията от 2 септември. 

Същевременно, държим на трайната си позиция, че поддържаме гражданския темперамент на митинга и го вършим на свои политически учредения, и без от това да следва наше асоцииране с други политически обединения и лица, някои от които имат несъвместими с нашите полезности и цели. 

Призоваваме поддръжниците на Демократична България към всеобщо присъединяване в митинга на 10 септември и другите общи протестни действия за реализиране на оставките на Борисов и Гешев и осъществяване декларираните от Демократична България политически цели.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР