Гражданското недоволство срещу кабинета и главния прокурор не стихва. Днес

...
Гражданското недоволство срещу кабинета и главния прокурор не стихва. Днес
Коментари Харесай

Гражданското недоволство срещу кабинета и главния прокурор не стихва - готвят голям национален протест

Гражданското неодобрение против кабинета и основния прокурор не стихва. Днес се навършват 40 дни от началото на митингите с искане за оставките нa държавното управление и обвинител №1, въвеждане на отдалечено електронно гласоподаване, предварителни избори и смяна в Конституцията.

Нито измененията в кабинета, нито обещанията за " рестарт на системата " и нов главен закон, написан от ГЕРБ , съумяват да разколебаят протестиращите и те декларират, че няма да се откажат, до момента в който настояванията им не бъдат изпълнени.

Днес уредниците на демонстрациите от Отровното трио оповестиха, че готвят мощен народен митинг.

" Явно тези хора са глухи. Ще създадем народен митинг. Нека видят какъв брой сме ", уточни проф. Минеков. " Сега има мека тирания, която е противозаконна. Допуснем ли Борисов да написа конституция, ще имаме личен Хитлер на Балканите ", съобщи Хаджигенов.

Те оповестиха, че са получили информация за промяна на премиера с негово единодушие - с човек, който наподобява релативно културен, неотдавна появил се в София от дълго пътешестване. " Това няма да бъде част от пазарлъка. Който желае дано рискува на този пост, само че нито ние, нито протестиращите ще приемем ", съобщи проф. Велислав Минеков.

За следващ път президентът Румен Радев изрази поддръжката си към митингите против държавното управление и основния прокурор. Този път президентът се срещна с стачкуващи във Варна и изрази совята съпричастност към идеята им.

Радев съобщи, че разразилата се политическа рецесия не може да бъде решена с Велико Народно заседание и още веднъж прикани за незабавната оставка на държавното управление.

На 40-ия ден уредниците се заканиха да изнесат панихида за отиващата си власт. За задачата са поканили свещенослужители от разнообразни вероизповедания, а участниците в митинга са призовани да донесат със себе си жито - както повелява ритуалът. Припомняме, че в 28-ия ден от гражданско неодобрение Триото донесе ковчег, в който алегорично погребаха " Борисов ата тирания ".

След повече от месец митинги в цялата страна и чужбина, от през днешния ден стачкуващите употребяват нови похвати, с цел да изразят недоволството си против ръководството - блокади-изненади на разнообразни инситтуции. Първата акция бе ориентирана против Министерството на правораздаването поради квалифицираното от ГЕРБ предложение за смяна в главния закон на страната.

Традиционните блокади обаче остават - три са затворените за движени кръстовища в столицата - на " Орлов мост ", при Ректората на Софийския университет и при площад “Независимост “. Една е блокадата във Варна - пред постройката на Общината.

Тази вечер към блокадите ще се включат и медицинските сестри, в 18.30 часа те разпънаха палатков лагер пред постройката на здравното министерство и оповестиха началото на неопределен митинг.

Четвърти ден продължава " Поход на свободата " от Свиленград към София. Участниците в него ще извървят 330 км пешком, като носят железна релса и камъни от плажа край " Росенец ", с цел да се включат в антиправителствените митинги на пл. " Орлов мост " в столицата.

Протестите получават огромна поддръжка и от наши сънародници в чужбина. Вчера българи от 20 града по света демонстрираха желанието си за смяна и нови избори.





Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР