Гражданско сдружение Мрежа за инициативи и решения (МИР) пусна петиция

...
Гражданско сдружение Мрежа за инициативи и решения (МИР) пусна петиция
Коментари Харесай

Още един общински съветник и гражданска организация защитават градинка в Стрелбище

Гражданско съдружие " Мрежа за начинания и решения " (МИР) пусна петиция в отбрана на градинката на ъгъла на бул. " България " и бул. " Петко Тодоров ", в квартал " Стрелбище ", в град София. организацията изрично се разгласи срещу застрояването на зелената повърхност. Повече от година жителите в региона показват недоволството си против НИКМИ, защото строителната компания желае да строи небостъргач навръх мястото на въпросната градинка и с проектите си заплашва микроклимата в квартала.
" Строителството на небостъргач в градинката на " Стрелбище " е единствено един от образците за подозрителен градеж, което не кореспондира с Общия организационен проект (ОУП) и в прорез с упованията на столичани за визията на града. Петицията показва недоволството и е начало за събиране на публичното мнение и гражданската сила против строителната самодейност. Мнението на столичани е тип социална глоба, която е по-значима и от правосъдно решение (бел. ред. - припомняме, че в края на 2016 година Върховният административен съд взе страната на НИКМИ и задължи основния проектант на София да позволи направен от компанията Подробен организационен проект (ПУП) за парцела, въпреки в предишното правосъдната процедура на Върховен административен съд и на някои от същите съдии да е доста по-различна). Очевидно СОС се е съобразил с това и се надяваме вложителят да реагира съответно и небостъргачът да бъде издигнат на място, което не е зелена повърхност ", разяснява ръководителят на МИР Георги Кардашев.
" Като общински консултант поддържам петицията на МИР. Ние сме длъжни да работим в полза на столичани. Допуснатата неточност, преди години от други общински съветници в този момент може да бъде поправена и това ще е заслужено. Петицията, която пусна МИР, е един нов и работещ модел, в който решението на проблемите идва тогава, когато се обединят напъните на локалната власт и жителите. Призовавам всички столичани да се включат в моралната борба против застрояването на зелени площи, без значение в коя част на София. Случаят с градинката на бул. " България " и бул. " Петко Тодоров " не би трябвало да се повтаря “, безапелационен е общинският консултант и съпредседател на Политическа група 5 инж. Симеон Славчев, който е и член на УС на МИР.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР