Гражданско сдружение БОЕЦ внесе сигнал до испанската прокуратура по повод

...
Гражданско сдружение БОЕЦ внесе сигнал до испанската прокуратура по повод
Коментари Харесай

БОЕЦ сезира испанската прокуратура за къщата в Испания

Гражданско съдружие БОЕЦ внесе сигнал до испанската прокуратура във връзка скандалните разкрития за „ къщата в Барселона “. В сигнала е посочено:
„ На 07.07.2018г. в медийното пространство в България бе оповестен видео материал, в който се разкриват данни водещи до основателни подозрения за корупция, пране на пари, данъчни и финансови измами на територията на кралство Испания. От приложените документи могат да се създадат обосновани подозрения за осъществени тежки корупционни и други закононарушения в които са забъркани български политици и предприемачи. Прилагаме линк към видеото:



Във видеото се твърди, че на ул. Францеск Ривалта 8 в Барселона, има регистрирани две компании – Numin Invest SL и Ema BGS SL. Собственици и шефове са Борислава Георгиева Йовчева и нейния татко Георги Станков Йовчев. Фирмите са с активи за близо 5 млн. евро. И двете компании нямат действителна активност и е неразбираем произхода на средствата им. Самата къща находяща се на този адрес е благосъстоятелност на една от компаниите.

През ноември 2012 година в Барселона е учредена компанията Numin Invest Sl. Седалището съответствува с това на друго сдружение, чийто бизнес е да записва компании. Капиталът е 3 хиляди евро. През февруари 2013 година Борислава Йовчева влиза в ръководството на барселонската компания Numin Invest Sl. Променя се и адресът на сдружението, който при инспекция в google street view съответствува с показаната в клипа къща.

На 31 май 2013 година капиталът на сдружението е повишен с 2.9 млн. евро, а то престава да бъде еднолично, т.е. в него влиза различен акционер. Според изпратените до медиите документи това е станало посредством апорт на къщата, а акционери са станали Александър Чаушев и Яна Горанова. След няколко месеца Борислава Йовчева излиза от ръководството на Numin Invest Sl. и на нейно място е назначен татко ѝ.

Другото сдружение, визирано във видеото, е Ema Bgs SL. То е учредено през юли 2013 година и е на същия адрес, на който е къщата. Негов шеф е бащата на Борислава Йовчева – Георги, а в документите за негов домакински адрес е записан този на къщата. През 2015 година капиталът на сдружението в вдиган два пъти – един път с 1 млн. евро, а втория път – със 750 хиляди евро, а в ръководството му влиза жена с името Силвия Николова.

Според изпратените документи и видеото повдигането на капитала е станало с вноски от кипърското сдружение Palms Enterprises, чийто прокурист е близкият до ръководещата в България партия ГЕРБ предприемач Йордан Христов, който е в общи сдружения със Силвия Николова. Palms Enterprises e съсобственик с община Приморско в сдружението „ Спортни парцели Приморско “ АД. В ръководството на същото сдружение от 2008 до 2011 година е влизал близкият до Бойко Борисов (премиер на България) предприемач Иван Саздов. “

БОЕЦ смятат, че в по този начин показаната и станала обществена информация, се съдържат данни за пране на пари, финансови, данъчни и други закононарушения на територията на Кралство Испания.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР