Гражданско сдружение БОЕЦ е осъдило прокуратурата да плати обезщетение от

...
Гражданско сдружение БОЕЦ е осъдило прокуратурата да плати обезщетение от
Коментари Харесай

БОЕЦ осъди прокуратурата за клевета

Гражданско съдружие БОЕЦ е осъдило прокуратурата да заплати обезщетение от 4 хиляди лева поради оскърбителен изказвания.

Това оповестява уеб сайтът Mediapool, цитирайки свои източници.
Според информацията става въпрос за изявление на заместник-главния прокурор Даниела Машева пред комисията ЛИБЕ в Европейския парламент.

Машева си е разрешила документално да разгласи пред евродепутатите, че прокуратурата е атакувана, тъй като е увредила " стопански ползи " на мнозина. Заради това засегнатите са подхванали офанзиви против прокуратурата, " в това число и такива с медиен и политически темперамент ". Писмото е изпратено в края на септември 2020 година

Прокуратурата нападна БОЕЦ пред евродепутатите с изказванието, че има връзка с банкера Цветан Василев, който се укрива в Сърбия и " може да се направи обосновано съмнение, че дейностите на представителите на тази неправителствена организация са стимулирани точно от ползите на подсъдимия Василев ".

След завеждане на делото за клюка прокуратурата не е дала никакви доказателства, с цел да потвърди изказванията си и твърди, че изнесената информация " няма обективно срамен и злепоставящ темперамент, заради което е без значение дали е вярна ".

Съдът намира за изцяло потвърдена тезата на БОЕЦ, че изказванията за връзката на сдружението с Цветан Василев са лъжливи и внушават подмолни зависимости с лице, упрекнато за банкрута на КТБ.

Решението на съда може да бъде обжалвано.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР