Гражданско движение БОЕЦ“ внесе до Държавна агенция Национална сигурност“ (ДАНС)

...
Гражданско движение БОЕЦ“ внесе до Държавна агенция Национална сигурност“ (ДАНС)
Коментари Харесай

Сигнал до ДАНС за шпионаж от полк. Марков

Гражданско придвижване „ БОЕЦ “ внесе до Държавна организация „ Национална сигурност “ (ДАНС) сигнал за дейности на представящия се за полковник Николай Георгиев Марков, който е някогашен чиновник на НСО и бе определен за народен представител от Политическа партия „ Величие “, оповестиха от БОЕЦ. 

В сигнала се споделя:

„ …На 16 юни  2023 година, в обществена страница в обществената мрежа Фейсбук с име „ Николай Марков “ е оповестен следният текст:

„ Според тях, аз не върша нищо! А съгласно мен, те. Всеки ден получавам по разследващи канали десетки клипове за експорт на всевъзможни оръжия за Украйна. Не ги пущам в мрежата по доста аргументи. Изпращам ги по засекретен канал непосредствено в Москва, за сведение и предписание. Моята работа си я правя както виждате, нищо не ме стопира. Но си мисля друго! Защо структурите на „ Възраждане “ мълчат като риби по тематиката? Те не виждат ли какво се случва в техните общини или нямат видео камери? Защо не демонстрират тези неща от парламентарната естрада? А по други способи? Някаква опозиция да виждате? “. 



„ Страницата е легитимирана със фотография на Николай Георгиев Марков и по обществена информация е негова и се управлява и списва персонално от него “, допълват от БОЕЦ.

Според тях, в текста на обявата се съдържат данни, че Марков „ събира и получава от незнайни лица и източници разследваща информация, обвързвана с военната помощ, която България изпраща за Украйна, или най-малко по този начин твърди той. Същият декларира, че това му е работата и че изпраща тази информация по засекретен канал непосредствено в Москва, очевидно на съветските разследващи служби “.

„ БОЕЦ “ желае от ДАНС „ задълбочена и всеобхватна инспекция на показаните данни и информация за шпионаж в интерес на Русия “, както и „ да се подхващат незабавни дейности поради, че Николай Георгиев Марков е определен за народен представител и след встъпване в служба ще разполага с достъп до класифицирана информация, в това число и до отчети и информация на българските разследващи служби и на българската войска “.

„ БОЕЦ “ изисква ДАНС да ревизира дали Политическа партия „ Величие “, на която Николай Марков е един от водачите, е обвързвана с активност в интерес на Русия, и/или с някакви стопански, финансови и други закононарушения от общ темперамент.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР