Гражданско движение Боец съобщи на официалната си страница във Facebook

...
Гражданско движение Боец съобщи на официалната си страница във Facebook
Коментари Харесай

Иск срещу Пеевски в съда в Страсбург заради евроизборите

Гражданско придвижване " Боец " заяви на формалната си страница във Фейсбук и в формалния си уебсайт, че се е обърнало към Европейския съд по правата на индивида поради депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски и формалния ръководител на партията Мустафа Карадайъ.
Причината е фактът, че ЦИК махна двамата след европейските избори като към този момент определени евродепутати, тъй като те се отхвърлиха. Според " Боец " обаче ЦИК няма право да го прави!
" Правомощията на ЦИК са ясно написани в Чл. 57 и Чл. 354 алинея 1 т. 6 ИК и те са: " Обявява резултатите от изборите и издава удостоверения на определените членове на Европейския парламент от Република България "! И нищо повече! ЦИК би трябвало да регистрира резултатите и да издаде удостоверенията на ИЗБРАНИТЕ! След като самите те позволиха Пеевски до присъединяване в изборите, в този момент следизборно го заличават.

Пеевски и Карадайъ могат да заявят своето предпочитание да се откажат, само че това може да стане единствено пред институцията, която има пълномощия да направи това, в тази ситуация – Европейският парламент! За задачата законът изисква те в указаният период да изоставен българският парламент (след като са определени за членове на Екологичен потенциал не могат да съвместяват двете длъжности) и по-късно да подадат заявки за отвод до Европейският парламент - без право, в случай че се откажат, да се върнат в Народното събрание на България. Това е законната процедура и процедура и желаеме да бъде спазен законът ", пишат от " Боец ".
Припомняме, че " Боец " изиска и Конституционният съд (КС) да се произнесе по случая. Движението първо заведе дело пред Върховен административен съд, само че съдът отхвърли жалбата на две инстанции и не сезира Конституционен съд, тъй като не счете, че организацията има юридически интерес по закон да подава такава тъжба.
" Битката ни против нелегитимната канидатура на Пеевски, поради неналичието на уседналост и против решенията на ЦИК, с които се подменя вота на българските гласоподаватели сподели #КОЙ ръководи страната и че всички институции и управляващи са подчинени на упрвляващата ни мафия. Показваме и, че будни жители има и няма да се примирим с беззаконието и наглостта на управниците ни ", акцентират от " Боец ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР