Гражданският активист Марта Михайлова и треньорът на кучета Олег Главшин

...
Гражданският активист Марта Михайлова и треньорът на кучета Олег Главшин
Коментари Харесай

Активистка и треньор на кучета: Изхвърлят разкъсаните животни полуживи в канавките

Гражданският деятел Марта Михайлова и треньорът на кучета Олег Главшин разясниха боевете с четириноги в студиото на " Плюс- минус " по Нова тв. По думите им борбите са за пари, проведени са от авторитетни хора и не се разграничават от ММА и римските боеве, единствено дето кучметата не могат да избират сами ориста си. По думите на двамата посетители в студиото, не задоволително нападателните кучета, които не се показват добре, биват изхвърляни в ями и канавки, с цел да умрат. Никой не ги лекува. Залозите са от няколкостотин до няколко хиляди лв..

``
реклама

От 500 до 4000 лв. са стигали залозите за боевете с кучета, проведени в изоставени постройки край язовир „ Искър ”. При акция в неделя бяха задържани 58 души. Те след това са освободени, защото няма повдигнати обвинявания. Екип на NOVA потегли по следите на уредниците на противозаконните борби.

В гората, до Шишмановския манастир край Самоков, служителите на реда намират противозаконната сцена за кучешки боеве. В надпреварата в неделния ден са взели участие хора от цялата страна. Имало и хора, които предупреждавали участници при възможна поява на полицейски екипи, сподели Юри Николов, заместник-директор на ОД на Министерство на вътрешните работи.

Боевете се организирали във Фейсбук, в групи, в които не всеки е допускан да членува. Залозите варирали от 500 до 4000 лв., описват от полицията, само че по неофициална информация мизата стига до 20 000 лв..

Задържаните отхвърлят да са били там поради борбите. Някои от тях декларирали, че били на разходка или спортували на чист въздух.

Питбулите, пускани в боевете, са отглеждани в разплодник, намиращ се край Самоков. Мястото е благосъстоятелност на мъж от града, по прякор - Варела, описаха източници на NOVA. Той е престъпно проявен. Има регистрации за владеене на опиати и изнудване. Официално работел в строителството. При опита на NOVA да се свърже със посочения за уредник, телефонът му беше изключен.

„ Направено е претършуване в възможния уредник на закононарушението ”, оповестиха от полицията.

Девет от питбулите, отглеждани за боеве, са закарани във ветеринарна клиника в София. Те не са били регистрирани.

За образуване на боеве законът планува наказване до 5 години отнемане от независимост и санкция до 5000 лева
 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР