Граждански протест срещу позицията на президента Румен Радев по отношение

...
Граждански протест срещу позицията на президента Румен Радев по отношение
Коментари Харесай

Протестиращи: Радев обрича бъдещето на България

Граждански митинг против позицията на президента Румен Радев във връзка с войната против Украйна изкара доста известни лица от политическия и публичен живот пред постройката на президентството, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Сред протестиращите са Петър Москов, Николай Ненчев, Цветанка Андреева, Иво Инджев и доста други, които макар студените температури излязоха на „ Дондуков 2 “, с цел да заявят своята гражданска позиция за бъдещето на страната в тези размирни и тревожни времена.

„ Тук съм, тъй като съм българин. Действията на президента Радев обричат бъдещето на детето ми и на България. Държа да съм част от процеса, който ще в профил този човек от властовите механизми, които употребява “, съобщи Петър Москов, уредник на митинга.

Той е безапелационен, че президент на страна член на Европейски Съюз “не може да прави поклон към сатрапски режими “. Москов изясни, че за него митингът е израз на национално достолепие. „ Решението е мощно парламентарно болшинство, което да прекара законодателство с първа наложителна точка: събаряне на Радев от ръководство ”, сподели още той.

Камен, който беше измежду протестиращите, сподели: “Тук съм, тъй като съм засегнат от нашия президент. За мен той е изменник, тъй като предава ползите на България ”, изясни той. За него е необяснимо за какво един боен би направил сходно нещо.

Протестиращите скандираха “Оставка ” и държаха плакати, на които пишеше “Радев вън! Предател! ”, “Радев е другар на Дявола ”, както и “Ние сме България, Европейски Съюз и НАТО. Радев – вън! ”.

На митинга има засилено полицейско наличие и органите на реда ограничиха движение-то за коли сред президентството и Археологическия музей /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР