Граждански протест блокира столичния булевард Черни връх. Движението бе прекъснато

...
Граждански протест блокира столичния булевард Черни връх. Движението бе прекъснато
Коментари Харесай

Граждански протест блокира столичния булевард Черни връх

Граждански митинг блокира столичния бул. " Черни връх ". Движението бе прекратено и в двете направления. Протестът се провежда за шести следващ път против построяването на 120-метровата постройка на " Артекс " в столичния квартал " Лозенец ".
Пред общинският консултант Войслав Тодоров описа повече за протичащото се. По думите му вложителят " Артекст " строи нелегално защото разрещителното за градеж е изрекло още през предходната годината. Тодоров сподели, че простестиращите са търсили неведнъж за страновище основният проектант на София Здравко Здравков, ДНСК (Дирекция за народен строителен контрол) и Столична община, с цел да получат безапелационен отговор дали има годно позволение за градеж или няма. Подадена е тъжба и до прокуратурата, като сега тя изследва случая. Сградата, която се възнамерява да се строи е 120-метрова, до момента в който в общия организационен проект в региона е записано, че могат да се строят здрания, високи до 7-8 етажа.
Общинският консултант показа и че протестиращите в Лозенец държат връзка и с протестиращи от други столични квартали срещи сходни планове. Примери в това отношение са квартал Срелбище и Борово.

Снимка: Actualno.com
" Продължаваме да считаме, че обектът се строи без годно позволение за градеж, което прави строителството нелегално. Прокуратурата стартира инспекция по случая, като в това число към този момент е била на мястото на обекта. Считаме, че се правят противозаконни строително-монтажни действия и в прилежащи парцели. Почти цялата повърхност сред улици " Златен рог ", " Вискяр " и " Тодор Ночев " е към този момент разкопана, а за тези терени към момента тече дело по отношение на промени в устройствения проект ", споделят уредниците на митинга.
Освен това, протестиращите сигнализират, че вложителят " Артекс " към този момент е заградил и елементи от улица " Златен рог ", като поставените бетонови заграждания съставляват спънка и заплаха за водачите.
Същевременно, сега тече процедура по промени на подробния организационен проект (ПУП), който един път е върнат от Общинския експертен съвет по устройство на територията, а преди да е ясно какво дефинира проектът за това място не следва да се променят улиците в квартала, показват още протестиращите.
Сподели с товите другари
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР