Гражданската формация Спаси София излови Столична община в имитация на

...
Гражданската формация Спаси София излови Столична община в имитация на
Коментари Харесай

София зарежда електробуси в Овча купел с дизелов генератор

Гражданската групировка " Спаси София " излови Столична община в реплика на ограничения за по-чист въздух посредством потреблението на електробуси. Оказа се, че електробуси в столичния квартал " Овча купел " се зареждат с дизелов генератор, без значение че столицата има регулярен проблем със запрашеността на въздуха. Става въпрос за електробусите, които се движат по линиите 60 и 74.

" По-голямо доказателство за цялостната подигравка на това ръководство даже не можем да си представим ". Виждате кабел (от дизеловия генератор - б.а.), който минава през цялата тази тиня, с цел да зарежда зарядната станция от другата страна на булеварда ", сподели във видео Борис Бонев. Той посочи, че инфраструктура за зареждане на рейсовете не е била построена и по тази причина занапред се планува вложение на 2 млн. лева в нов трафопост.



" Това наподобява на зле направена комедийна сценка от някакъв непоносим сериал, в който всички ние живеем. Как подобрихме качеството на атмосферния въздух - с дизел генератор в средата на жилищен квартал ", сподели още Бонев.

Служител от столичния електротранспорт уточни, че въпросната зарядна станция няма зареждане от доставчика на ток ЧЕЗ.

" Зимата на електробусите не им стига батерията и тук остават без ток ", сподели той. Служителят добави, че планирането на инфраструктурата е направено добре и има зарядна станция, само че тя не се захранвала от ЧЕЗ.

От сдружението показаха пред Mediapool, че тече процедура за свързване на станцията с доставчика на ток. Линията била пусната през декември, като имало и друга заядна станция на Централна гара. Оттам прибавиха, че потреблението на дизеловия генератор се налагало единствено в дните с минусова температура, когато транспортните средства употребявали повече сила и най-после на курса оставали без ток.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР