Гражданската активност не се изчерпа само с явяването пред урните,

...
Гражданската активност не се изчерпа само с явяването пред урните,
Коментари Харесай

Радев: Плашат с партия на президента, но ако продължават с безпринципни коалиции, алтернатива ще се появи

Гражданската интензивност не се изчерпа единствено с явяването пред урните, това значи жителите да помнят какво са дали обещание политиците и да си го търсят. Ние ще спрем да вървим толкоз постоянно пред изборните секции, когато партиите най-накрая оправдаят трайно доверието на жителите. Как и при какви условия ще се сформира държавно управление зависи напълно от партиите и аз се надявам те към този момент да са научили урока. Това сподели откакто гласоподава президентът Румен Радев. 

По думите му българските политици е извънредно време въпреки и по сложни метод да са научили, че би трябвало да слагат публичните ползи пред своите лични и партийни. 

" Това е гаранцията да имаме устойчиво ръководство. Очаквам да има съответни стъпки в тази посока, тъй като отводът от отбрана на националния интерес води до партийна и личностна делегитимация, уронва доверието в институциите и в устоите на демократичния развой ", добави Радев. 

Според него при всички избори някъде се появява проблем с машините, което е неизбежно. 

" Машинното гласоподаване е преграда против главния проблем - недействителните бюлетини ", сподели още Румен Радев. 

Поясни, че преди всеки избор по думите му партийно оракули плашат с партия на президента, с цел да може след това по-добре да си сглобят личната сглобка. 

" Крайно време е партиите да сформират държавно управление основано на полезности и споделени стратегии, на това напред да бъде публичният интерес, това да бъде, водещо, а не от боязън, че ще излязат отвън властта. Ако по този начин продължава с безпринципни обединения, рано или късно такава опция ще се появи. Последните няколко сглобки разсъблякоха безжалостно облеклата на доста партии и политици - в този момент се чудят по какъв начин да си скрият срамотиите ", сподели още Румен Радев.

 

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР