Гражданска отговорност поскъпва. Според застрахователни брокери цената на задължителната застраховка

...
Гражданска отговорност поскъпва. Според застрахователни брокери цената на задължителната застраховка
Коментари Харесай

Гражданската отговорност тръгва нагоре, 300 лева за стар Опел Корса

Гражданска отговорност нараства. Според застрахователни брокери цената на наложителната застраховка е била арестувана изкуствено ниска в първите години на пандемия и в този момент напълно естествено се връща към равнищата от 2019 година.

Още в средата на 2020 година данните на застрахователите демонстрираха, че поради въведеното изключително състояние и затварянето на градовете цената бе замразена. Нещо повече, по-малкото произшествия в резултат на понижения трафик докара до спад от над 10% в цените на доста компании. Съответно и изплатените вреди бяха в по-малък размер.

" Средата на 2019 година платих за " Опел Корса " 234 лв. ", споделя пловдивчанин на междинна възраст, само че с задоволително стаж зад кормилото. През лятото на 2020 година наложителната лавица му излязла едвам 216 лв.. През 2021 година към този момент сметката му била 239 лв., т.е. антикризисните цени останали в историята. Шофьорът държи изкъсо разноските по колата си и по тази причина постоянно употребява услугите на брокер. " Това са най-ниските цени за Гражданска за моята кола във всички вероятни компании ", безапелационен е той пред " Марица ".
свързани новини9798на 05.12.2019
Преди антикризисните ковидни цени Гражданската растеше непрестанно с по някой лев, въвеждаха се нови критерии при установяване на наградата. Сега наклонността се връща, разясняват застрахователни брокери.

" Миналата седмица направих застраховка на " Ситроен Пикасо ". През брокер ми струваше 229 лв. ", споделя различен водач от Пловдив. Точно преди една година обаче полицата му излязла 198 лв..

Цената на Гражданско отделение за леки коли се дефинира от няколко фактора: размер на мотор, мощ, възраст на притежателя, стаж като водач, местоживеене, състояние на кормилото и така нататък Системата „ бонус-малус”, за която се приказва от доста години, към момента не е подготвена. Въпреки че в Програма за нормативната активност на Комисията за финансов контрол за следващ път се планува наредбата, която насърчава водачите без нарушавания и санкционира джигитите, да бъде подготвена до лятото.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР