Гражданска инициатива за демонтиране на паметника на съветската армия и

...
Гражданска инициатива за демонтиране на паметника на съветската армия и
Коментари Харесай

Граждани към областния управител на София: Собственоръчно ще демонтираме Паметника на Съветската армия


Гражданска самодейност за разглобяване на паметника на руската войска и Общността на потърпевшите от комунистическото принуждение, репресии и гнет в България и техните наследници алармират за следващ случай на неефективни дейности и бездействия от страна на институциите. В публикувана посредством обществените медии позиция, представена от БГНЕС, жителите упорстват за ремонт на монумента от центъра на София, а до момента в който това се случи регионалният шеф Вяра Тодева да направи нужното за премахване на плочата с надписа.

Настояваме дългът на декларираните като демократични партии към обществото да бъде изпълнен, като осъществят в най-кратък период премахването на паметника, за което имат цялостната ни поддръжка. Но, ние сме длъжни и да не премълчаваме, когато идентифицираме неефективни дейности и бездействия, показват още от самодейността.

Двете цивилен организации приканват регионалния шеф в период до 17 септември 2023 година да извърши влязлата в действие Заповед № САГ23-РА20-21/20.03.2023г. на основния проектант на Столична община, доказана с влезнало в действие Решение на АССГ, като отстрани плочата с надписа от монумента. В противоположен случай, чакаме многочислените пострадали от режима да го отстранен собственоръчно. " Настояваме посочените от нас експерти, притежаващи нужната експертиза, като поръчител за гражданския надзор по осъществяване на дължимото, да бъдат включени в екипа, който създава плана за демонтажа и унищожаване напълно на монумента от терена. Заявяваме подготвеност за осъществяване на осъществяването му с дарения на труд и техника. За което в период до 15.09.2023 година госпожа Тодева да организира среща с организациите ни ", упорстват уредниците.

Следва и обширна последователност на решенията на виновните институции за демонтажа на Паметника на руската войска от Княжеската градина.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР