Гражданска инициатива срещу използването на във Финландия събра необходимия брой

...
Гражданска инициатива срещу използването на във Финландия събра необходимия брой
Коментари Харесай

Петиция срещу зелените сертификати във Финландия постъпи за обсъждане в парламента

Гражданска самодейност против потреблението на във Финландия събра нужния брой подписи и може да бъде предадена за разглеждане в Народното събрание, заяви ТАСС.

Според закона за предаване в Народното събрание петицията би трябвало да е получила най-малко 50 хиляди подписа. В момента тя е подписана от 52,2 хиляди души. 

На 15 октомври Финландия утвърди потреблението на ковид-паспортите (с информация за имунизиране, преболедуване или негативен тест). Използването му, обаче, опонира на Конституцията на Финландия, защото дискриминира жителите и ги слага в друго състояние. Затова ковид-паспортите би трябвало да бъдат неотложно анулирани, се споделя в петицията, добавя ТАСС.

През ноември друга петиция - против условие на документ за достъп до работното място, събра задоволително подписи. Точните периоди за разглеждане от Народното събрание към този момент не са конкретизирани.
Носенето на маски в градския превоз във Финландия към този момент не е наложително
Задължението да се носят маски в публичния превоз във Финландия отпадна от през днешния ден. Пътниците във влаковете в страната и в градския т...

В момента с две дози ваксини в страната са 80% от популацията над 12-годишна възраст. Трета доза имат 3%, само че растежът на случаите на инфектирани продължава. Във Финландия към този момент е открит и първия случай на разновидността Омикрон.

На 30 ноември държавното управление на Финландия поддържа разширението на потреблението на зелени документи (ковид-паспорти) вместо въвеждането на ограничавания. Те се изискват в доста публични места - заведения за хранене, кинозали, басейни, само че не са нужни в здравни заведения и магазини за хранителни артикули. 

 

 

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР