Гражданите, останали повече от 24 часа без ток по време

...
Гражданите, останали повече от 24 часа без ток по време
Коментари Харесай

30 лв. обезщетение за без ток 24 ч., по 20 за всеки 12-и

Гражданите, останали повече от 24 часа без ток по време на снежната стихия преди седмица у нас, могат да изискат обезщетение.

Първоначалната сума е 30 лева, а за всеки почнал по-късно 12-и час – по още 20 лева

Потърпевшите би трябвало да напишат тъжба в свободен текст до енерго сдружението. Това изясни в ефира на „ Здравей, България ” омбудсманът ни Диана Ковачева. За изгорели уреди срокът за подаване на тъжби е 5 работни дни, разясни още тя.

„ Хората на които са им отказани средства поради форсмажорни условия да се извърнат към КЕВР като изпратят документално недоволство. Смятам, че това е корист с монополно състояние. Тук Комисия за защита на конкуренцията би трябвало да се намеси. Дружествата са длъжни да поддържат сервитутната зона – към стълбовете, дърветата ”, прикани Ковачева.

За нарастването на водата:

„ Инфраструктурата е остаряла, качеството на водата е неприятно, а цената е висока. 80% е нарастването в Берковица. Това е сериозен растеж, който не дава отговор на качеството. Това е казусът. Няма никаква връзка сред цена и качество. Няма опция за тези обитаеми места,където тече вода с неприятно качество да платят по-малко ”, разясни омбудсманът.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР