Гражданите на Европейския съюз, намиращи се в държави извън Съюза,

...
Гражданите на Европейския съюз, намиращи се в държави извън Съюза,
Коментари Харесай

Граждани на ЕС ще получават консулска закрила от българските мисии в трети страни

Гражданите на Европейския съюз , намиращи се в страни отвън Съюза, ще могат да се обръщат за протекция към българското посолство или консулство , в случай че в съответната страна няма посланичество на личната им страна. Те ще се употребяват със същите права , с каквито са и българските жители.
 
Това планува признато разпореждане на Министерския съвет за даване на консулска протекция и присъединяване в ограниченията за съгласуваност и съдействие за улеснение на консулската протекция на непредставени жители на Европейския съюз в трети страни от задграничните представителства на България.
 
Случаите на консулска протекция включват арестуване или задържане, когато лицето е жертва на закононарушение, при тежка акцидент или тежко заболяване, гибел, помощ и репатриране при изключителна обстановка, потребност от краткотрайни документи за пътешестване и други
 
В случаите, когато на непредставените жители на Европейския съюз е оказана от страна на България консулска протекция, обвързвана с даване на финансова помощ, от тях ще се изисква да поемат обвързване да възстановят само тези разноски, които при същите условия би трябвало да бъдат поети от жителите на страната ни.
 
Така направените разноски за консулска протекция от страната ни подлежат на възобновяване от държавата-членка, чийто жител е потърсил нашето дипломатическо или консулско посланичество.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР