Гражданите на България, както и тези на Естония, Литва и

...
Гражданите на България, както и тези на Естония, Литва и
Коментари Харесай

България е в групата без отстъпки за британска трудова виза

 Гражданите на България, както и тези на Естония, Литва и Словения, попаднаха в група от страни, в която няма да могат да аплайват за отстъпки за трудови визи за Англия, оповестява " Нова ". 

Проблемът произлиза от харта, подписана през 1961 година, и към която страната ни се е включила по-късно. По тази причина българските жители няма да могат да се възползват от отстъпка от 55 паунда за трудова виза.

Това обаче не е единствената сума, която сънародниците ще би трябвало да заплатят. Те би трябвало да дадат още 244 паунда, когато аплайват за работа, да вземем за пример в селското стопанство. Нужно е да бъдат заплатени и 624 паунда за присъединение към английското опазване на здравето. Преди това беше гратис за жителите на страни от Европейския съюз.

Само в Северен Лондон има над 16 000 българи, които не са декларирали персонален доктор. Това значи, че те няма да могат да се възползват и от имунизациите против ковид, което накара управляващите да предложат опция за регистриране за персонален доктор. Дори нелегално пребиваващите на Острова ще може да бъдат ваксинирани.

Българите, които отиват на работа във Англия, ще би трябвало и да потвърдят, че разполагат със сумата от  1 270 паунда, с които могат да се устоят в първите шест месеца от престоя си.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР