Гражданите и в Бургас, и в Пловдив трябва да бъдат

...
Гражданите и в Бургас, и в Пловдив трябва да бъдат
Коментари Харесай

Ивайло Вълчев: Нужен е референдум за Пловдив и Бургас, да си кажат искат ли паметници на съветската армия

Гражданите и в Бургас, и в Пловдив би трябвало да бъдат запитани за паметниците на Съветската войска, а в центъра на българската столица не би трябвало да има фигури на непозната войска, които да е по-високи от всички останали. Това сподели в „ Тази заран “ по бТВ заместник-председателят на ПГ от Има Такъв Народ Ивайло Вълчев.

След като водещата Мария Цънцарова сподели, че е добър текстописец и го пита за какво не е предложил някой прекрасен текст за смяна на Конституцията, той сподели, че главният закон на републиката не е като ария.

„ Конституцията е много по-различна от текст за ария, тъй като за второто си сигурен, че няма да го харесат всички и не ти е това задачата. Песента не дефинира и по какъв начин да тече живота на хората “, съобщи бургаският стихотворец, сценарист и народен представител.

„ Въпросът е какво не се харесва на хората, които са адвокати. Почти нямаше измежду тях човек, който да няма забележки “, акцентира той.

„ Съдебната власт, която трябваше сякаш да бъде реформирана, а в този момент ще имаме един прокурорски съвет, който ще е назначаван от Народното събрание. Това в случай че не е висша политическа интервенция в правосъдната власт, не знам какво е. В съда влиза това, което реши прокурора, а ще имаме подобен съвет, в който шестима от десетимата му членове бъдат назначавани от Народното събрание “, разяснява Вълчев.

„ Служебните държавни управления трябваше да имат по-ограничени пълномощия, с цел да не се стига до смени в другите системи за сигурност. Те трябваше да провеждат избори и да си отпътуват. Аз се чудя по какъв начин с тази Конституция не бе отнето и правото на самолета да се качва на самолета и да маха от стълбичката. Само това му остава “, добави той.

След като водещата го пита дали споделя причините на Румен Радев за непознатото поданство и двойните стандарти за преданост към България, той отговори, че тази тематика е въведена не, с цел да обслужва едно вероятно бъдеще, а поради близкото минало, в което ще би трябвало да се окаже, че някой, който е заемал нелегално съгласно тогавашната Конституция един пост, към този момент няма проблем. Целта е да се оправдае един човек, който ще се окаже, че е нарушил закона, акцентира депутатът.

Той разяснява и блокадите на парламентарната естрада, като посочи, че сътрудниците му от Има Такъв Народ не са протестирали против демонтажа на паметника в София, а задачата е била да провокират нов диалог за Конституцията. Цънцарова обаче го пита не е ли работа на депутатите да пишат закони и да не пречат на тези, които оферират законопроекти, на което бургазлията отговори, че да не ги попречват е едно, а да поправят нелепостите, които други са сторили, е напълно друго нещо.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР