Гражданите и бизнесът вече могат да плащат местни данъци и

...
Гражданите и бизнесът вече могат да плащат местни данъци и
Коментари Харесай

Местни данъци и такси вече се плащат онлайн през портала на МЕУ


Гражданите и бизнесът към този момент могат да заплащат локални налози и такси онлайн през портала на Министерството на електронното управление (снимка: CC0 Public Domain)

Местните налози и такси могат да бъдат плащани по електронен път централизирано през портала за услуги на Министерството на електронното ръководство (МЕУ). 
още по темата
Услугата дава опция за възнаграждение на отговорности от физически и юридически лица към съвсем всички общини в страната без спомагателни такси и комисионни. Тя може да бъде декларирана.

Гражданите и бизнесът могат да създадат информация за своите отговорности в действително време, като входът в Единния портал за достъп до електронни административни услуги на МЕУ става посредством първична регистрация с едно от следните средства за идентификация: дипломиран електронен автограф (КЕП), мобилен КЕП, ПИК на Национална агенция за приходите или Национален осигурителен институт.

Услугата предлага голям брой преимущества както за непрекъснато живеещи у нас, по този начин и за българските жители, открити в чужбина. С една транзакция може да се заплаща едно или няколко отговорности, като заплащането може да бъде направено с дебитни или кредитни карти, издадени в България и чужбина.

От 1 март 2024 година Националната организация по приходите пренасочи инспекциите за отговорностите и заплащането на локалните налози и такси към портала на Министерството на електронното ръководство.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР