Гражданин, принадлежащ към проукраинска група, е бил убит, когато бомбата

...
Гражданин, принадлежащ към проукраинска група, е бил убит, когато бомбата
Коментари Харесай

Руски опозиционер загина при взрив по време на ареста му

Гражданин, принадлежащ към проукраинска група, е бил погубен, когато бомбата му е избухнала при ареста му в Самарска област (Волга), до момента в който е възнамерявал нахлуване. Това настояват от ФСБ, съобщи Агенция Франс Прес.

" При задържането на причинителя взривното устройство, което той е държал, е избухнало, причинявайки тежки пострадвания, несъвместими с живота. Членовете на силите за сигурност и цивилното население не са потърпевши ", са декларирали от ФСБ, съобщи проправителствената организация " Риа Новости ", без да прецизират дали детонацията е била умишлена или инцидентна.

От ФСБ са декларирали, че са разкрили в телефона му контакти с " Руския доброволчески корпус " - група, основана в Украйна и воюваща против силите на Кремъл. По техните думи е бил предотвратен " терористичен акт ", за чието подготовка е упрекнат мъжът.Властите настояват, че той е подготвил самоделно взривно устройство, което е възнамерявал да сложи в пункт за събиране на филантропична помощ.

" Руския доброволчески корпус " е образуван от съветски бойци, които се опълчват на Владимир Путин. Заедно с други сходни отряди от няколко седмици прави въоръжени нахлувания в съветските райони, граничещи с Украйна.

Изявлението на ФСБ идва няколко дни след нападението, при което починаха минимум 139 души в концертна зала в покрайнините на Москва и за което отговорност пое джихадистката формация " Ислямска страна " (ИДИЛ). /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР