Гражданин от ж.к. Чайка във Варна предлага да бъде въведено

...
Гражданин от ж.к. Чайка във Варна предлага да бъде въведено
Коментари Харесай

Предлагат еднопосочно движение около Пета езикова гимназия във Варна

Гражданин от ж.к. " Чайка " във Варна предлага да бъде въведено еднопосочно придвижване към главно учебно заведение " Георги Сава Раковски " (V ЕГ) поради интензивния трафик на коли, който се образува освен в пиковите часове. Това стана ясно по време на съвещание на Комисията по сигурност на придвижването към Община Варна, съобщи кореспондент на Moreto.net.

" Имам предложение към учебното заведение да бъде направено нещо сходно на кръгово придвижване т.е. улиците там да бъдат еднопосочни в посока назад на часовниковата стрелка. Причина по тази причина е, че към самото учебно заведение има тротоари и когато водачът се движи в назад на часовниковата стрелка може да спре, вратата се отваря от към тротоара и детето може да слезе. Също по този начин към входовете на учебното заведение може да бъде направена зона към 50 метра, където да бъде неразрешено паркирането. Това ще разреши на учениците да виждат, когато излизат от учебното заведение и влизат в него, както и на родителите ", изясни Янчо Янчев и добави:

" Това еднопосочно е положително, само че би трябвало да се регистрира фактът, че улиците, които са пред блок 9 и 12 не разрешават разминаването на два автомобила, което също води до предпоставки за запушване. Улицата, която води на юг от южния вход на учебното заведение няма тротоари и там също, когато се паркира не могат да се разминат два автомобила, което също основава предпоставки за тапи. Не е неприятно на тези улици да бъдат поставени знаци за неразрешено прекъсване и паркиране, тъй че колите да могат да влизат и излизат от квартала. Идеята е към самото учебно заведение и градини да няма скупчване на коли ", уточни Янчев.

Според зам.-кметът Тодор Иванов концепцията е добра и разпореди на специалистите от инженерна инфраструктура в 10-дневен период да изготвят скица за организация на придвижването, след което да бъде взето решение. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР