Гражданин на САЩ, държан две години във Венецуела, бе пуснат

...
Гражданин на САЩ, държан две години във Венецуела, бе пуснат
Коментари Харесай

Венецуела освободи американец след две години в затвора

Гражданин на Съединени американски щати, държан две години във Венецуела, бе пуснат на независимост и се завърна в щатите, заяви вицепрезидентът Майк Пенс, представен от ДПА.

"Много се веселя, че Джош Холт се върна вкъщи при фамилията си, където постоянно е принадлежал ", написа Пенс в "Туитър ". Той добави, че все пак глобите против Венецуела остават в действие.

Холт и брачната половинка му прекараха близо две години в затвор по обвинявания в укриване на оръжия, които Съединени американски щати считат за изфабрикувани, означи Асошиейтед прес.
Двамата бяха освободени и отпътуваха за Вашингтон ден откакто сенаторът републиканец от Тенеси Боб Коркър организира изненадваща среща в Каракас с президента на Венецуела Николас Мадуро.

Вашингтон не възнамерява да трансформира политически курс по отношение на Каракас след освобождението на Джошуа Холт, съобщи през вчерашния ден държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо, представен от ТАСС.

"САЩ приветстват освобождението на Джошуа Холт и брачната половинка му Тамара, които неоснователно бяха хвърлени в затвор във Венецуела ", уточни Помпейо. "Политиката на Съединени американски щати към Венецуела остава същата. Съединени американски щати непроменяемо поддържат венецуелския народ и напъните му за връщане на демокрацията ", добави държавният секретар. Той изрази благодарност към редица американски конгресмени, които по думите му са съдействали за освобождението на Холт, мормонски мисионер от щата Юга.

По-рано през вчерашния ден президентът Доналд Тръмп заяви в Туитър, че Холт е пуснат от пандиза и се завръща в родината. Сенаторът републиканец Орин Хач посочи, че освобождението на американеца е станало допустимо с помощта на продължителни договаряния на екипа му с венецуелските управляващи и президента Николас Мадуро.
След завръщането си в Съединени американски щати Холт и венецуелската му брачна половинка бяха признати от Тръмп в Белия дом.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР