Гражданин на Благоевград подаде сигнал чрез ефира на Хоризонт за

...
Гражданин на Благоевград подаде сигнал чрез ефира на Хоризонт за
Коментари Харесай

Слушател сигнализира за нерегламетирано паркиране от полицейски служители на синята зона в Благоевград

Гражданин на Благоевград подаде сигнал посредством ефира на „ Хоризонт за вас “ за нарушения при паркирането в синя зона в центъра на града, на паркинг покрай 1 РПУ. Оказва се, че в синята зона, без да заплащат, паркират чиновници на полицията, както и на общинската компания „ Паркинги и гаражи “ от години насам и не се взимат никакви ограничения. Живущите в региона също се оплакват, защото и те срещат проблеми при паркирането на техните персонални коли. Журналистът от Радио Благоевград Иван Лазов ревизира сигнала.

Платеното паркиране в Благоевград в Синята зона е от 10 години. Това внася ред при паркирането, само че очевидно не и в този регион. Предприятието, което има отговорност да поддържа реда „ Паркинги и гаражи “ не е на общинска прехрана и възнагражденията на чиновниците зависят от получените доходи при паркирането от по 1 лв. на час.

Управителят на „ Паркинги и гаражи “ в Благоевград Васил Атанасов съобщи: „ Има сигнали. Ние навреме ревизираме. Назначил съм комисия, която при сигнали да ревизира и оперативно съвсем всекидневно се ревизира и в случай че се откри нарушаване, надлежно и нарушителите си носят наказванията. “

Атанасов удостовери за казуса при паркинга до 1-во РПУ: „ Имаме дребни разправии, множеството са със чиновници на полицията. Те си имат сякаш паркинг, само че от време на време паркират там и дори с техните началници доста пъти сме ги обсъждали, взимат се някакви ограничения, само че те дават единствено краткотрайни резултати “.

За нарушаванията са получавани и писмени санкции, водени са диалози, само че резултат няма.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР