Граждани ще протестират пред Столичната община срещу започналото в понеделник

...
Граждани ще протестират пред Столичната община срещу започналото в понеделник
Коментари Харесай

Протест в защита на "1300 години България" ще посрещне столичните общински съветници

Граждани ще стачкуват пред Столичната община против почналото в понеделник разглобяване на паметника " 1300 години България ". Протестът е плануван за 9 часа сутринта, което е единствено час преди съвещанието на Столичният общински съвет. На това съвещание общинските съветници ще разискват дали да дадат позволение за изграждане на 77-метрова постройка, която през вчерашния ден беше утвърдена от комисията по градоустройство, след два несполучливи опита.

Днешният митинг за запазването на паметника ще бъде четвърти за последните 3 седмици, като предходните три се организираха пред самата творба на Валентин Старчев край Националния замък на културата. Защитниците на " 1300 години България " желаят Столичният общински съвет да анулира решението си от 2014 година за демонтирането на паметника и да го възвърне. По-рано тази седмица кметът на София Йорданка Фандъкова сподели, че времето за възобновяване на паметника е от дълго време отминало.

На негово място от общината възнамеряват да бъде построен на ново мемориалът на Първи и Шести пехотен полк. Тепърва би трябвало да бъде разгласен конкурс за план. Според калкулации на общински съветници основаването на новият мемориал и монтирането му ще коства най-малко 2 милиона лв..
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР