Граждани се събраха пред Народното събрание, за да изразят протеста

...
Граждани се събраха пред Народното събрание, за да изразят протеста
Коментари Харесай

Протести срещу изпращането на оръжие за Украйна в цялата страна

Граждани се събраха пред Народното събрание, с цел да изразят митинга си против изпращането на оръжия в Украйна, за решаването на спора по кротичък път, както и против изпращането на жива мощ към военния спор. Според протестиращите вероятно изпращане на оръжия от България към Украйна би означавало и евентуална готовност на жива мощ.

Подобни митинги се организират по едно и също време в редица градове у нас през днешния ден. Сред тях са Бургас, Варна, Пловдив, Ямбол, Велико Търново, Свищов, Горна Оряховица и други

Гражданската самодейност „ Майки против войната “ провеждат подписка за спокойно решение на военния спор и неизпращане на оръжия в Украйна, както и за опазване на неутралитет от България. 71 дами стартираха национална гражданска самодейност с подписка с такива претенции. Сред тях бяха треньорът по художествена гимнастика Нешка Робева, журналистът Анна Заркова, шефът на националната психиатрична болница доктор Цветеслава Гълъбова, проф. Искра Баева, водачът на " Изправи се, България " Мая Манолова, майките на деца с увреждания от " Системата ни убива ", актрисата Елена Алексиева, доктор Таня Андреева, икономистът Леона Асланова, ръководителят на Съюза на публицистите Снежана Тодорова, както и майки, потвърдили се с дейни позиции в обществото - адвокати, бизнесмени, лекари, учители, актьори, цивилен деятели.Подписката ще бъде импортирана в Народното събрание, президентството и Министерския съвет. 

Да се причислят към жителите пред Народното събрание са поканени всички политически сили, като все още участват представители на „ Българска социалистическа партия за България “.

От първия ден поддържаме това България да не взе участие във войната, да не изнасяме оръжие, България да бъде страната на мира, проблемите да се вземат решение по либерален метод, а не посредством жертви и убийства и изпращане на оръжие. Ясно е какво желаят нашите гласоподаватели и по тази причина в този момент съм тук, сподели пред публицисти заместник-председателят на парламентарната група на “БСП за България ” Георги Свиленски. 

В отговор на въпрос по какъв начин ще разяснява декларираното желание от съпредседателя на „ Продължаваме Промяната “ Кирил Петков да подаде правосъден иск против него, Свиленски сподели, че всеки българин има право да се обърне към съда. 
https://www.facebook.com/bstv.bg/videos/659021375900553
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР