Граждани се събраха пред Народното събрание, за да изразят протеста

...
Граждани се събраха пред Народното събрание, за да изразят протеста
Коментари Харесай

Започна общонационален поход за мир и неутралитет

Граждани се събраха пред Народното събрание, с цел да изразят митинга си срещу изпращането на оръжия в Украйна, за решаването на спора по кротичък път, както и против изпращането на жива мощ към военния спор. Според протестиращите вероятно изпращане на оръжия от България към Украйна би означавало и евентуална готовност на жива мощ, съобщи Българска телеграфна агенция.

Гражданската самодейност „ Майки против войната “ провеждат подписка за спокойно решение на военния спор

и неизпращане на оръжия в Украйна, както и за опазване на неутралитет от България. Подписката ще бъде импортирана в Народното събрание, президентството и Министерския съвет. 

Да се причислят към жителите пред Народното събрание са поканени всички политически сили, като все още участват представители на „ Българска социалистическа партия за България “.

От първия ден поддържаме това България да не взе участие във войната, да не изнасяме оръжие ,

България да бъде страната на мира, проблемите да се вземат решение по либерален метод, а не посредством жертви и убийства и изпращане на оръжие. Ясно е какво желаят нашите гласоподаватели и по тази причина в този момент съм тук, сподели пред публицисти заместник-председателят на парламентарната група на “БСП за България ” Георги Свиленски. 

В отговор на въпрос по какъв начин ще разяснява заявеното намерение  

от съпредседателя на „ Продължаваме Промяната “ Кирил Петков да подаде правосъден иск против него, Свиленски сподели, че всеки българин има право да се обърне към съда. 

Общобългарски поход се провежда по същото време в огромните градове в страната.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР