Граждани се събраха на протест пред парламента в подкрепа на

...
Граждани се събраха на протест пред парламента в подкрепа на
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Протест в подкрепа на управляващите: Петков, Василев и Минчев слязоха при гражданите

Граждани се събраха на митинг пред Народното събрание в поддръжка на Никола Минчев, който през днешния ден беше отхвърлен от поста ръководител на Народното събрание. Събитието беше проведено във Facebook под наслов: " Мафията в профил Минчев: да защитим европейска България без мафия ".

По време на почивката, дадена от дебатите по актуализацията на бюджета, при протестиращите излязоха министър председателят Кирил Петков, вицепремиерите Асен Василев и Корнелия Нинова, като и самият Никола Минчев.

Нямам думи, не съм очаквал да ми се случи това. Само мога да благодаря на новото болшинство, че ми се случи това, сподели Минчев. Продължаваме да се борим и битката ще бъде сполучлива - няма подозрение в това. Благодаря ви!, добави той.



Тази смяна ще стане на база всички нас. Няма да сме единствено ние, единствено вие, дружно ще го създадем, съобщи министър председателят Кирил Петков.

Той прикани хората да не се разочароват от вота на съмнение:

Успяхме да спечелим изборите, само че ни вкараха в задкулисие. Сега това задкулисие ще бъде отрязано! Така че - победа, дружно сме, не се предавайте, ще успеем, сподели Кирил Петков.

Ние няма да ви предадем, ще победим, безапелационен е министър председателят.



Преди малко господин Цонев сподели, че с митинги се смъкват държавни управления, само че не се резервират. Аз мисля, че можем да ги опровергаем. Вяра, вяра, сигурност, че ще си отвоюваме поддръжката. Усещаме поддръжка - безусловно, сподели вицепремиерът Асен Василев. Искаме естествена страна - без шкафчета, кюлчета, хора от листата " Магнитски " и без да се крадат пари, добави Василев.

Ще се върнем още веднъж, по-силни, няма да се откажем! Не сме си го и помисляли, съобщи Никола Минчев.





Днес стартира същинската борба с мафията. Благодарим ви, че по този начин непринудено се организирахте през днешния ден. Никога не се предавайте - дружно ще успеем, сподели вицепремиерът и водач на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.



При хората излезе и ръководителят на ПГ на " ИТН " Тошко Йорданов, който обаче беше освиркан от протестиращите, които не пожелаха да приказват с него.

За малко с протестиращите разговоря и спортният министър в оставка Радостин Василев.



При протестиращите са и народни представители от съдружния сътрудник на " Продължаваме промяната " - " Демократична България.

Одобрителни възгласи получи депутът от Политическа партия Христо Петров, прочут като Ицо Хазарта, който се ръкува с част от протестиращите.



Протестиращи се събраха и на задния вход на Народното събрание. Там дружно със свои депутати излезе водачът на партия " Възраждане " Костадин Костадинов, който беше освиркан с нецензурни възгласи. Гражданите започнаха да хвърлят по него черни топчета и да скандират " Тук не е Москва ".



Ситуацията наложи усилване на полицейската защита заради заплаха от ескалиране на напрежението.



Протестиращите обявиха, че ще стачкуват всеки ден, с цел да може " мафията да не се върне на власт ". Те скандират с възгласи " Подкрепа " и " Победа ".

Пред Народното събрание има и коли за спешна помощ.





Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР