Граждани създадоха с която събират подписи срещу издигането на 111-метровия

...
Граждани създадоха с която събират подписи срещу издигането на 111-метровия
Коментари Харесай

Тръгна петиция срещу издигането на пилона на Рожен

Граждани сътвориха с която събират подписи против издигането на 111-метровия стълб при връх Рожен, чиято първа копка беше направена на 9 юни. С нея те упорстват за прекъсване на плана и възобновяване на естествената среда от провалите, които към този момент са нанесени.

Проектът допуска ров, слагане на арматура, изтичане на бетон – всичко това породи въпроси за екологичните последствия.

Авторите на петицията показват, че съгласно документите пилонът е преместваем обект, само че с цел да бъде подобен, той би трябвало да може „ да бъде преместван в пространството без да губи своята индивидуализация “. Освен това поради слагането му " се трансформира субстанцията на земята ".

Авторите на документа показват, че откакто действително не става дума за преместваем обект, по закон е належащо да има действителен път до определения терен, с цел да се извършат строителните работи.

„ До парцела в кадастралната карта не се вижда път, т.е. или ще би трябвало да употребяват въртолет или да се оцени въздействието на строителството на пътя. “ – се споделя в текста към петицията.

„ С други думи нищо, че не попада в предпазена територия, това строителство е нелегално. С протекцията на Резидента Радев, локалната власт и няколко някогашни министри и техните калинки по ведомствата. “ – допълват създателите.

В петицията се упорства също закононарушителите да си понесат следствията.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР