Граждани протестират днес пред Синодалната палата срещу решението на Светия

...
Граждани протестират днес пред Синодалната палата срещу решението на Светия
Коментари Харесай

Протест пред Синодалната палата

Граждани стачкуват през днешния ден пред Синодалната палата против решението на Светия синод на БПЦ български духовници да не вземат участие в тържествата за 1000-годишнината от основаването на Охридската архиепископия в Охрид, Македония.

Събралите се протестиращи пред Синодалната палата носят плакати "Не се опасявайте да сте черква майка на Охридската архиепископия " и желаят решението на Светия синод на БПЦ да бъде преразгледано. На съвещание Светият синод на БПЦ-БП взе решение за отбелязване на 1000-годишнината от основаването на Българската Охридска архиепископия на 10 юни 2018 година, с отслужването на архиерейска Света литургия в Патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски ".

Светият синод на БПЦ взе и решение да не дава благословение представители на БПЦ-БП да вземат присъединяване в тържествата по случай на 1000-годишнината от основаването на Охридската архиепископия в Охрид, Македония. Решението е във връзка на постъпило писмо от 9 май 2018 година от Македонския архиепископ Стефан, с отправена покана представители на БПЦ-БП, да вземат присъединяване в тържествата във връзка на 1000-годишнината от основаването на Охридската архиепископия, която ще бъде маркирана на 27 май, Петдесетница, в Охрид, Македония.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР