Граждани от Асеновград сигнализират за нарушения на Закона за културното

...
Граждани от Асеновград сигнализират за нарушения на Закона за културното
Коментари Харесай

Граждани срещу институции – спорни строителни казуси в Асеновград

Граждани от Асеновград алармират за нарушавания на Закона за културното завещание. Не са малко случаите, в които локалните сами пращат тъжби и стартират каузи за съответни здания монументи на културата - обект на частни капиталови планове.

Асеновград

На няколко симптоматични образеца от Асеновград е отдадено идното издание на " Абсурдите с Българска национална телевизия 2 " довечера от 21.45 часа. Авторите задават въпроса за какво контролът на жителите остава по-ефективен от този на институциите.

Асеновград e един от градовете у нас, които са най-наситени с исторически здания. Многото единични и групови недвижими културни полезности явно са препъни-камък за локални вложители, а опитите за заобикаляне на законите и режимите за запазване на завещание не съумяват да бъдат предотвратени от локалните управляващи.
Вера Петрова: " Тотално се нарушава Законът за културното завещание. Много от постройките, които се построиха или се строят сега, не се съгласуват според Закона за културното завещание и Закона за устройство на територията. "
Разрешение за смяна на Подробен организационен проект на имот в охранителна зона, без да се изиска координиране. Срещу това стартира борба, чрез административните съдилища Вера Петрова. Проектът е координиран след многократни нейни тъжби.
Арх. Константин Атанасов, основен проектант на Асеновград: " Вторият план е координиран, ние сме действали, уведомили сме всички. На тази госпожа - Вера Петрова, не ѝ харесва и апелира, има право на това и си апелира. "
Съмнителни капиталови планове за имот, в който има единична недвижима културна полезност, постройки, които нарушават разрешените по план параметри – това бяха други парадокси в града, на които противодействат не институциите, а елементарните хора.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР