Граждани нахлуха в сградата на Транспортното министерство, за да направят

...
Граждани нахлуха в сградата на Транспортното министерство, за да направят
Коментари Харесай

Опит за граждански арест на зам.-министъра на транспорта

Граждани нахлуха в постройката на Транспортното министерство, с цел да създадат цивилен арест на зам.-министър Ангел Попов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Акцията е против издаването на шофьорски книжки

и е в поддръжка на водената от Николай Колев-Босия политика против нерегламентирано издаване на документи за шофиране. Полиция съпроводи гражданското непокорство от основание за сигурност. Пред постройката на министерството се събраха повече от 10 души.

Опитахме да правим цивилен арест на лицето, което е отговорно за гибелта на стотици български жители по улиците. С подадената оставка на министър Ивайло Московски не се вземат решение проблемите в тази постройка. Не дай Боже, на следващия ден ще загинат български жители, някой би трябвало да носи отговорност. А Ангел Попов е обвиняем и към момента изпълняващ длъжността зам.-министър, обявиха протестиращите.

Според тях откакто институциите нямат административна мощност да обезпечат сигурността и здравето на жителите, самите жители като суверен имат непосредствена власт.

Самите ние информирахме полицията и незабавния телефон 112 за акцията и да ни оказват помощ, с цел да не се окаже, че осъществяване престъпно действие. Търсихме тяхното съдействие, само че не го получихме. Шефът на защитата се опита да отвори вратата, само че полицията не му позволи. Не разбрахме за какво се получи това комплициране – едните желаят да ни пуснат, а другите - не, описаха още протестиращите.

Полицейското наличие в региона остава, няма задържани.

Припомняме, че в края на предходната година зам.-министърът на превоза Ангел Попов бе упрекнат в събиране на пари от сътрудниците си за споразумяване на разрешителни за транспорт на товари. Това става в интервала 2012-2014 година, когато Попов е бил член на управлението на Националното съдружие на българските превозвачи.

Зам.-министърът на превоза отива на съд

Съдят зам.-министъра на превоза за машинация

Главният прокурор Сотир Цацаров се самосезира и разпореди Софийска градска прокуратура да ревизира изказванията, изнесени от депутата Георги Свиленски от Българска социалистическа партия. Става дума за сумата от 8 хиляди евро, която е била поискана и взета от сътрудници на Попов, с цел да бъдат уредени разрешителни.

През март тази година прокуратурата внесе в Софийски областен съд (СРС) обвинителен акт против Ангел Попов. Ако бъде приет за отговорен, той може да получи наказване отнемане от една до шест години отнемане от независимост.

СПОРТ Обявиха какъв брой е финансовият минус за Левски Константинов: Очакваме цялостна зала, момчетата ще дадат максимума от себе си Краси Иванов: Траоре е нечиста сделка, още търсим състезателен директор
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР