Граждани излизат на протест в столицата тази вечер и искане

...
Граждани излизат на протест в столицата тази вечер и искане
Коментари Харесай

Граждански протест тази вечер: Не на екстрадицията на Алексей Алчин в путинова Русия

Граждани излизат на митинг в столицата довечера и искане да бъде анулирано решението за изгонване на съперника на путиновия режим Алексей Алчин в Русия, където той ще бъде подложен правосъдно гонене. Припомняме, след започването на нашествието в Украйна Алчин изгори съветския си паспорт и военната си брошура, като осъди експанзията на Кремъл против суверенна страна.

Протестът щ есе организира от 18:00 ч. пред правосъдната палата.

Освен риска от политическо гонене, той е и обект на наказателно дело за укриване на налози, чиято евентуална цел е той да бъде отстранен като конкуренция и бизнесът му да боде лишен. Хиляди бизнесмени и предприемачи са лишени от независимост в Русия по сходни престъпни каузи, припомнят органирзаторите на митинга – съдружие БОЕЦ и Атлантическият съвет на България.

Напомняме, на 1 август 2022 година българските правоохранителни органи арестуваха Алчин. На 2 август варненският съд му наложи мярка за неотклонение арест. На същото правосъдно съвещание прокурорът по делото изиска да се почете настояването на Русия за екстрадиция на господин Алчин. След седмица ще се организира правосъдно заседане на последната инстанция и ще се вземе дефинитивно решение по настояването на рускати управляващи за изгонването му.

„ Добре знаем, че корумпираните правоприлагащи органи на Русия имат одобрена процедура да образуват наказателни каузи за укриване на налози, за за унищожаване на евентуалната конкуренция след което да лишават бизнеса. Хиляди бизнесмени и предприемачи са лишени от независимост в Русия по сходни престъпни каузи.

Интересен е и фактът, че точно след началото на войната, когато Алексей обществено осъди експанзията на Русия против Украйна и на 26 февруари 2022 година, на антивоенен протест във Варна пред общината, изгори съветския си паспорт и военна брошура, Русия изпрати искане посредством Интерпол до България за изгонване по наказателно дело в което той е упрекнат за хипотетични неплатени налози. “ – показват уредниците на гражданската акция, като акцентират, че даже отговорните имат право на обективен правосъден развой.

„ Също по този начин считаме, че в актуалната обстановка цивилизованите европейски демокрации нямат моралното право да сътрудничат с путиновата Русия в границите на Интерпол. Смятаме за НЕОБХОДИМО всички страни членки на Европейски Съюз, в това число и България, да ПРЕКРАТЯТ РАЗГЛЕЖДАНЕТО на сходни претенции от путиновата Русия. “ – акцентират от АСБ и БОЕЦ.

„ Призоваваме способените органи на България да откажат изгонването на Алексей Алчин в путинова Русия! Не би трябвало България да става участник на незаконния развой на Путин. Това е борба сред положителното и кървавия неутралитет! “ – молят уредниците.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР