Граждани излизат на протест срещу антидържавната дейност на Светия синод.

...
Граждани излизат на протест срещу антидържавната дейност на Светия синод.
Коментари Харесай

Граждани излизат на протест срещу антидържавната дейност на Светия синод

Граждани излизат на митинг против " антидържавната активност " на Светия синод .
Пред Синодалната палата в София ще се организира гражданско неодобрение против решения на Синода, взети по-рано тази седмица, оповестиха от Фондация " Българска памет ".
Ще потърсим отговори от представителите на Синода по отношение на последното им решение от 14.05.2018 година, обвързвано с наложена възбрана за духовниците от Българската православна черква да вземат участие в плануваното взаимно честване на 1000-годишнината от основаването на Охридската архиепископия в Охрид, Република Македония. В допълнение, двама български архиереи са получили възбрана да участват даже като гости на честването.
Скандалното гласоподаване е станало в отсъствието на Патриарх Неофит , който пое отговорност да приемем подадената ръка от Македонската православна черква (МПЦ) да им бъдем Църква-майка в борбата им за автокефалност ", означават още уредниците на митинга.
Според тях особено основаната комисия по въпроса БПЦ да стане Църква-майка на МПЦ е нефункционираща . " Няма никакви дейности за последните 10 години по въпроса за духовното единство с братята от 2-те страни на границата. Това компрометира напъните на България за мир и напредък в района. Взетото на последното съвещание решение е в цялостен прорез с обещаното от Светия синод единствено преди 6 месеца и изрично показва обслужването на външни антибългарски ползи ", пишат още от Фондация " Българска памет ".
Оттам сигнализират, че е пред неуспех и дълго плануваното взаимно честване на 24 май в Рим и общото поклонение на гроба на Св. Кирил, в наличието на министър председателите на 2-те страни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР