Граждани и свещеници се включиха снощи в Белград в Литийно

...
Граждани и свещеници се включиха снощи в Белград в Литийно
Коментари Харесай

Граждани и свещеници излязоха на протест срещу Европрайд в Белград

Граждани и свещеници се включиха нощес в Белград в „ Литийно шествие за спасението на Сърбия “, с цел да изразят митинга си против организирането на общооевропейската демонстрация на ЛГБТ общността Европрайд в сръбската столица.

Thousands of people gathered in at the protest against which is scheduled for September 17.
— Balkan Insight (@BalkanInsight)
Протестният марш стартира пред постройката на Патриаршията на Сръбската православна черква и завърши пред храма “Свети Сава ”, където пред над хиляда души главата на Сръбската православна черква Порфирий отслужи всеобщ молебен за светостта на брака и фамилията, разбирателството и мира.

Снощният митинг предхожда откриването през днешния ден в Белград на седмицата на проявата Европрайд, в границите на която ще се проведат семинари, изложения, концерти и шествие, планувано за 17 септември.

Сръбският патриарх Порфирий съобщи нощес пред събралите се, че Белград няма потребност от Европрайд, нито от налагането на нови ценностни системи и парадигми от чужбина и прикани управляващите в страната да отстранен уроците за джендър идеологията от учебниците за главните и междинните учебни заведения.

????????

More than 50’000 people marched through Belgrade on Sunday in a protest over the LGBT ‘Europride’ which is scheduled for September.

Protestors said they were marching to defend ‘the traditional values ​​of the family and God’.
— Klaus Arminius (@Klaus_Arminius)
Той посочи, че църквата не поддържа каквото и да е принуждение и гонене на ЛГБТ общността, изключително в случай че това се прави в името на църквата.

Въпреки че представители на управляващите в Сърбия оповестиха, че не разрешават Европрайд, уредниците въпреки всичко го насрочиха за 17 септември.

Участниците в снощното шествие обявиха, че в случай че Европрайд парада не бъде неразрешен, те ще се съберат на този ден " спокойно, с икони като през днешния ден ".

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР