Графитът на уличния художник Банкси, който се появи миналата седмица

...
Графитът на уличния художник Банкси, който се появи миналата седмица
Коментари Харесай

Заградиха творба на Банкси след вандализъм

Графитът на уличния художник Банкси, който се появи предходната седмица на лондонска улица, е затрупан с пластмасово фолио и ограден след вандалски акт, съобщи Асошиейтед прес.

Творбата е ситуирана на четириетажна стена и съставлява дребна фигура, държаща помпа, на фона на стена, напръскана със зелена багра зад дърво. Пръските зелена багра „ заместват “ изчезналите листа на орязаните клони на дървото.

Тя бързо притегли тълпи от фенове на Банкси от целия свят. Два дни по-късно бе напръскана с бяла багра. След това притежателят на постройката покри графита с транспарантен найлон и сложи надпис, че регионът е под видео наблюдаване.

В сряда служащите започнаха да слагат дървени плоскости към обекта.

Местната власт на лондонския регион Ислингтън, сподели, че огражда обекта, с цел да защищити творбата и жителите на постройките наоколо от въздействието на тълпите от гости.

„ Имаме доста опасения от страна на нашите поданици по отношение на разстройствата, породени от броя на посетителите на творбата, която се намира тъкмо пред домовете им “, се споделя в изказване на управата на Ислингтън. Оградата ще включва транспарантни пластмасови панели, „ с цел да отбрани творбата на изкуството и да се обезпечи свободна панорама “.

Съветът на Ислингтън добави, че ще следи обекта и „ ще продължи да търси бъдещи решения със притежателя на постройката, тъй че хората да могат да се любуват на творбата на изкуството “.

Банкси, който крие самоличността си, стартира кариерата си, рисувайки със спрей по здания в Бристол, Англия, и бързо се трансформира в един от най-известните художници в света. Негови произведения са, а предходни негови работи навън постоянно са били крадени или премахвани от притежателите на здания скоро след слагането им.

През декември, откакто, мъж беше сниман да смъква знака с ножици за рязане на болтове. По-късно полицията арестува двама мъже по съмнение в кражба и нанасяне на вреди.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР