Градушка колкото орех! Реколтата в Карловско е съсипана Градушка удари

...
Градушка колкото орех! Реколтата в Карловско е съсипана Градушка удари
Коментари Харесай

Свикват Кризисния щаб заради градушката в Подбалкана

Градушка колкото орех! Реколтата в Карловско е унищожена Градушка удари Автомагистрала "Тракия ", по пътя падат дървета ВИДЕО

Общинският спешен щаб в Карлово, управителен от кмета доктор Емил Кабаиванов, прави разбор на обстановката в общината след унищожителната градушка, която се изсипа през днешния ден след обед и довечера. Щабът има подготвеност да реагира при пораждане на възможна нова обстановка от сходен темперамент, оповестиха от пресцентъра на община Карлово.

Около 15.10 часа градушката удари карловските села Каравелово, Певците и Богдан и землищата на Кърнаре, Иганово и Мраченик. Ледените топчета с размера на орех, изсипали се в продължение на 10 минути, унищожиха всички селскостопански посеви и маслодайния цвят в розовите масиви. Няма потърпевши хора и здания. Преди броени минути нов градоносен облак се изсипа над Христо Даново и Розино.

Още на следващия ден, 17 май, комисия от общинската администрация, назначена от кмета доктор Емил Кабаиванов, със съдействието на чиновници от Общинска работа " Земеделие ", м. ще опише вредите на място. Въз основа на протоколите ще бъде направено публично искане към страната - да подкрепи земеделските производители, пострадали от стихията, соъбщиха от пресцентъра на община Карлово.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР