Градският съвет на БСП-София излезе с позиция по законопроект, внесен

...
Градският съвет на БСП-София излезе с позиция по законопроект, внесен
Коментари Харесай

БСП възмутени: ГЕРБ със закон да се сложат надписи срещу комунизма

Градският съвет на БСП-София излезе с позиция по законопроект, импортиран от ГЕРБ/СДС.

На 5 май депутатите Румен Христов, Даниел Митов , Екатерина Захариева, Красимир Вълчев, Радомир Чолаков и още няколко народни представители от ГЕРБ/СДС са внесли в деловодството на Народното събрание мракобесен законопроект за изменение и допълнение на Закона за оповестяване на комунистическия режим в България за незаконен, пишат до медиите от Българска социалистическа партия

Чрез него те оферират на фасадите или на видно място във всички публични здания, в които се обитават държавни органи, териториалните им звена, органите на локално самоуправление, културни институции, просветителни центрове, учебни заведения и университети, да бъдат сложени надписи със следното наличие: " Комунистическият режим в България (09.09.1944-10.11.1989 г.) и активността на Българска комунистическа партия са оповестени за незаконни със закон, признат от 38-то Народно заседание ".

От претекстовете към законопроекта се открива, че задачата на вносителите е " Да се разобличи и жигосах един път вечно незаконният комунистически режим и да се пресекат опитите за пробуждане на носталгия у съвременниците на режима и заблуждаването на младото потомство, което няма персонални усещания от него ". Тази цел демонстрира, че законопроектът е опит да бъде отклонено публичното мнение и да бъде прикрита очевадната истина, че 33 години след демократичните промени в страната ни - интервал, през който повече от десетилетие управляваше ГЕРБ, България е най-бедната и най-изостанала страна в Европа, считат социалистите.

Законопроектът предвиждал и всички органи на държавната и локална власт, обществено правни, културни и просветителни институции, включително юридически и физически лица, да се задължават да подхващат дейности за унищожаване на всевъзможни знаци на комунизма, плюс Българска комунистическа партия и нейните ръководители.

При несъблюдение на наредбите на закона следва налагане на съществени санкции, като нарушаванията се откриват от петчленни комисии. Действията по осъществяване на Закона следва да се подхващат в едномесечен период от влизането му в действие.

" Безумие, като това да концентрираш старания да демонтираш принудително паметта у хората, вместо да се бориш за справяне с политическата рецесия, а оттова с високите цени, с инфлацията, с бедността. Системните опити за замяна на историята посредством деформиране на обстоятелства и забрани, насърчават едно извънредно рисково модерно събитие, каквото е неонацизмът ", считат от Българска социалистическа партия.

От партията на Корнелия Нинова приканват вносителите на отчета да го отдръпват, с цел да бъде съхранен така и така нежният публичен мир в страната.
 Комисията по досиетата ще афишира сътрудниците на Държавна сигурност всякога, когато заемат пост
Комисията по досиетата ще афишира сътрудниците на Държавна сигурност всякога, когато заемат пост

" Възраждане " и Българска социалистическа партия - срещу
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР