Градските власти съобщиха, че аутонабът ще бъде почистен и след

...
Градските власти съобщиха, че аутонабът ще бъде почистен и след
Коментари Харесай

Полицията в Хага арестува 1000 екоактивисти, залепили се за пътното платно на магистрала

Градските управляващи оповестиха, че аутонабът ще бъде измит и по-късно още веднъж отворен за придвижване
Полицията в Хага заяви, че е задържала през вчерашния ден към 1000 екоактивисти, тъй като още веднъж блокираха огромна градска автомагистрала, предадоха ДПА и Франс прес.

Миналата година климатичната група " Бунт против заличаването (Extinction Rebellion/ XR) блокира десетки пъти автомагистрала A12 в Хага с гледище Нидерландия да понижи всички държавни дотации за изкопаеми горива като въглища, петрол и газ.

Нидерландската социална телевизия NOS заяви, че разчистването на блокадата, за която нямаше позволение от кмета на града, се е проточило, защото стачкуващите са се залепили по пътното платно, прибавя Българска телеграфна агенция.

Градските управляващи оповестиха, че автомагистралата ще бъде почистена и по-късно още веднъж отворена за придвижване.

След малко повече от седмица актуалният нидерландски министър на енергетиката Роб Йетен възнамерява да показа оферти на бъдещото държавно управление за понижаване на дотациите.

През октомври нидерландският парламент гласоподава с огромно болшинство за понижаване на държавните дотации за изкопаеми горива и прикани държавното управление да показа съответни оферти преди края на 2023 година

Онзи ден министър Йетен помоли климатичните деятели за " няколко дни самообладание ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР