Градските власти на Лос Анджелис наредиха всички барове, ресторанти и

...
Градските власти на Лос Анджелис наредиха всички барове, ресторанти и
Коментари Харесай

Заради заразата: И в Лос Анджелис се затварят барове, ресторанти и нощни заведения

Градските управляващи на Лос Анджелис подредиха всички питейни заведения, заведения за хранене и нощни заведения да затворят от среднощ в неделя, с цел да се ограничи разпространяването на ковид, съобщи Франс прес, цитирайки кмета Ерик Гарсети. Изключение се прави за продажбите на храна за у дома. Мярката ще важи най-малко до 31 март.

Подобни ограничения преди този момент одобриха управляващите на Ню Йорк и на Лас Вегас, групата Ем Джи Ем Ризорст разгласи, че затваря 13 хотели и казина.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп прикани съгражданите си да не се поддават на суматохата и да не се презапасяват с хранителни артикули, съобщи ДПА. Той сподели, че е разговарял с шефовете на магазини за продажби на дребно, които са призовали американците да не купуват толкоз доста и са уверили, че магазините ще останат отворени и няма да има нарушавания в доставките.

В Съединени американски щати стартира всеобщо извършване на покупки и на доста места от супермаркетите изчезнала консервираните храни и тоалетната хартия. Гигантът за извършване на покупки онлайн Амазон сподели, че сега няма на склад някои артикули на известни търговски марки, изключително домашен продукти.

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио разкритикува през вчерашния ден слабата съгласно него реакцията на американското държавно управление на епидемията от ковид и сподели, че то не схваща, че обстановката е равнозначна на война. Той разгласи, че затваря от през днешния ден до 20 април публичните учебни заведения в Ню Йорк - близо 1900 образователни заведения. Затворени бяха заведения за хранене и питейни заведения. От 9 часа сутринта локално време във вторник престават да работят нощните клубове, кината, концертните зали. Не беше елементарно да взема това решение. Но градът ни е изправен пред невиждана опасност и би трябвало да реагираме, разсъждавайки като по време на война, съобщи Де Блазио.

В щата Вашингтон също бе оповестено, че затварят заведенията за хранене и увеселителните заведения, не разрешава се събиранията на повече от 50 души.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:




СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР