Градските теми и коментар на зелените политики в община Пловдив

...
Градските теми и коментар на зелените политики в община Пловдив
Коментари Харесай

Мнение: Пробивът при Водната палата ще увеличи трафика в района

Градските тематики и коментар на зелените политики в община Пловдив - приказваме с общинския съветник Добромира Костова от " Зелено придвижване ", част от групата " Демократична България ". Още за пробива при Водната палата, за серията интензивности за възстановяване на качеството на въздуха, и по какъв начин ще се осъществя зарядната инфраструктура на града. 

" Всяко едно решение на община Пловдив има директно отношение към чистотата на въздуха в града, и към нашето здраве ", сподели в изявление за стратегия " Точно през днешния ден " Добромира Костова. По думите й да вземем за пример, пробивът до Водната палата е директно обвързван с трафика на колите, който тя чака да се усили доста. Друг образец, който има директна връзка с чистотата на въздуха е битовото отопление на твърдо гориво. 

" Спешно би трябвало да заработим за проблемите с мръсния въздух, като началото е битката с праховото замърсяване, и ФПЧ, по-късно са понижаване на изпаренията от трафика, и на третото място е увеличение на зелената система в Пловдив ", добави Костова. По думите й доста постепенно общината работи по програмата за унищожаване на печките на твърдо гориво, и замяната им с климатици. Тя счита, че няма задоволително на брой -  заявки за прекосяване, гратис на климатици, от хората, които не престават да се топлят на печки с дърва и въглища. 

За пробива до Водната палата, средства се чакат да се вземат от 40 млн. заем, който общината тегли, уточни Добромира Костова. Като член на съвета към общината, който ще следи за разходване на средствата, Костова сподели, че той не е бил призован до през днешния ден, и няма изясненост. Аз персонално бях сюрпризирана от това, че ще се премине на инженеринг за осъществяването на този план, добави общинският консултант. 

" Очаквам, тъй като проследявам международните изявления по тази тематика, че ще има повишение на трафика в този регион. Това ще е разследване на подобряването на всяка една транспортна инфраструктура ", сподели Костова пред " Радио Пловдив ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР