Градските активисти от Спаси София съобщиха днес за обособяването на

...
Градските активисти от Спаси София съобщиха днес за обособяването на
Коментари Харесай

Нова бус лента в София, първата за последните три години


Градските деятели от Спаси София оповестиха през днешния ден за обособяването на нова бус лента в София. Тя се намира на бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви “, сред бул. „ Драган Цанков “ и НДК, където ще се форсира прекосяването на шест натоварени автобусни линии. „ Щастлив съм, че като резултат от взаимната работа сред Спаси София и зам.-кмета по превоз Кристиан Кръстев, успяхме да осъществяваме нова бус лента в София , освен това първата от три години. Това ще разреши да ускорим двойно рейсовете в сектора, за да привличане на нови пасажери. Докато градският превоз е муден, неточен и без синхронизация, няма по какъв начин той да бъде опция на колите “, съобщи общинският консултант Борис Бонев.

От Спаси София изясняват, че с новата бус лента жителите ще пътуват по-бързо по шест от най-натоварените линии – 72, 76, 94, 204, 304 и 604. Градските деятели споделят, че към този момент работят взаимно с ЦГМ за въвеждане на нови написания освен там, само че и за десетки други от най-натоварените линии, които предстоят да бъдат ускорени и синхронизирани.

„ Новата бус лента по бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви “ замества сегашната лента, която бе неизползваема поради погрешно спиращи “на аварийки ” коли. Не се понижава или отстранява нито едно от десетте места за паркиране в сектора. Нещо повече, рейсовете към този момент няма да навлизат в двете автомобилни ленти и с това ще се усъвършенства пропускливостта на булеварда. Всички печелят от тази метаморфоза, тъй като наличното пространство ще се употребява по-ефективно, а транспортният потенциал на булеварда ще бъде повишен “, изяснява Андрей Зографски от транспортния екип на Спаси София.

„ Осъзнавам, че 800 метра бус ленти на година е доста надалеч от нужното за размерите и потребностите на София. Затова работим интензивно със зам.-кмета господин Кристиан Кръстев и по още две нови бус ленти, които би трябвало да станат действителност в първите месеци на 2021 година, което ще ни даде опция да ускорим още линии “, сподели самостоятелният общински консултант Борис Бонев. От Спаси София напомнят, че това е следващото усъвършенстване на градския превоз, което от организацията са съумели да реализират тази година. Те напомнят, че през лятото София получи първото синхронизирано разписание на шест трамвайни линии, признато е и предлагането за метаморфоза и нови спирки, с което прекачванията ще бъдат улеснени. През февруари 2021 година пък на метростанция Г. М. Димитров би трябвало да бъде инсталиран спирков заслон, с което ще се подобрят изискванията за пътешестване към Студентски град и Дървеница.

„ Започнали сме сериозна работа за синхронизация и ускорение на десетки съществени линии на градския превоз. В композиция с новите бус ленти, това ще обезпечи по-бързо пътешестване, с което се надяваме да убедим софиянци по-често да употребяват градския превоз. Това е единственият метод да дадем опция на напредването с автомобил, надлежно да понижим тапите и замърсяването на въздуха. Длъжни сме да опитаме! “, безапелационен е Борис Бонев.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР