Градската управа на Токио прикани жителите на столичната префектура да

...
Градската управа на Токио прикани жителите на столичната префектура да
Коментари Харесай

Властите в Токио: Не излизайте без остра нужда навън

Градската администрация на Токио прикани жителите на столичната префектура да не излизат на открито без остра потребност след 20.00 ч., с цел да се предпазят от заразяване с новия ковид. Това бе оповестено през днешния ден по време на излъчено в общественото пространство съвещание на щаба за битка с инфекцията, съобщи ТАСС.

Освен това общинарите ще предлагат на заведенията за публично хранене да работят с понижено работно време - до 20.00 ч., от 12 до 31 януари, в случай че държавното управление разгласи изключителна обстановка.

По-рано министър председателят Йошихиде Суга заяви, че кабинетът ще обмисли въвеждането на подобен режим поради утежняването на епидемиологичната обстановка в зоната на Голям Токио с население 37,2 милиона души, където влизат и други префектури към столицата.

Епидемиологичната обстановка в Япония се утежнява от ноември, а през декември върховете по брой инфектирани и умряли на денонощие постоянно бяха обновявани. Общият брой на инфектираните надвиши 245 000, а смъртните случаи към този момент са над 3600.

В рамките на битката с ковид японските управляващи са замразили до 11 януари програмата в поддръжка на вътрешния туризъм. Премиерът Суга дефинира през днешния ден като неразбираеми вероятностите за обновяване на тази стратегия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР