Градската управа на Пекин, където в средата на юни отново

...
Градската управа на Пекин, където в средата на юни отново
Коментари Харесай

Пекин вдига повечето ограничения след повторния взрив на коронавируса

Градската администрация на Пекин, където в средата на юни още веднъж се усилиха случаите на Ковид-19, заяви през днешния ден, че подвига множеството ограничавания за овакантяване на столицата, и увери, че е спряла разпространяването на болестта, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

След два месеца без новооткрити инфектирани, което съгласно управляващите е резултат на строгите санитарни ограничения, предишния месец броят на случаите в 21-милионния град ненадейно внезапно набъбна. Там бяха инфектирани минимум 331 души.

От юни администрацията приканваше локалните поданици да се въздържат от неналожителни пътувания отвън града и изискваше негативен тест за ковид от искащите да изоставен столицата. Тези рестрикции ще бъдат вдигнати от среднощ (15.00 ч. по Гринуич днес), съобщи кметството.
Ограниченията обаче ще важат и отсега нататък за жителите на високорисковите квартали.

В града е почнала акция за всеобщо тестване на популацията и към днешна дата са изследвани над 10 милиона души - близо половината от всички поданици, заяви Чжан Цян, чиновник от кметството. Благодарение на това към този момент са " отрязани пътищата за предаване на вируса ", съобщи Пан Сюйхун, различен представител на локалните управляващи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР