Градската художествена галерия “Борис Георгиев - Варна, представя от 18

...
Градската художествена галерия “Борис Георгиев - Варна, представя от 18
Коментари Харесай

Известен варненски живописец реди изложба в Градската художествена галерия

Градската художествена изложба “Борис Георгиев " - Варна, показва от 18 април до 18 май 2024 година независима изложба  на художника Красен Бербенков, дълготраен учител по изобразително изкуство в Националното учебно заведение по изкуствата “Добри Христов " - Варна.

“Пространствени разновидности " е 25-а негова независима изява в страната, други десетина изложения е показвал в чужбина. Уважаван от познавачите поради своите задълбочени креативен проучвания на цвета, създателят изненадва с една галерия живопис най-вече от огромни и междинни формати, изпълнени в акрил, масло и смесена техника, която е основана за извънредно малко време - единствено за първите три месеца от началото на тази година.

Красен Бербенков е роден в Добрич, приключил е Националната художествена академия със компетентност “Живопис " в класа на акад. Светлин Русев.

Дългогодишен член е на Съюза на българските художници, секция “Живопис ". Един от създателите на компетентност “Изящни изкуства " в НУИ “Добри Христов " - Варна. Има над 30 независими изложения в България, Германия, Испания, Словакия, Англия, Италия и Кувейт, взел участие е в голям брой групови изложения. Негови произведения са благосъстоятелност на Националната изложба, на ГХГ-Варна и ХГ-Добрич и други галерии, както и на частни сбирки.

Носител е на Националната премия за живопис в изложба-конкурс " Човекът и морето “ през 1989 година и на специфичната премия за живопис на дирекция " Култура и духовно развиване “ при Община Варна от 2006 година В последното десетилетие е номиниран за премиите за живопис на Министерството на културата, на Националната галерия на художниците-педагози във Велико Търново и на Националната изложба-конкурс за премиите " Алианц България “.

Откриването на изложбата на Красен Бербенков е на 18 април от 18:00.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР